Beter metabolisme bereik je met deze kruiden

sneller metabolisme

Met een beter metabolisme val je weer af, en verminder je buikvet. Klachten rond de stofwisseling maken dat je moe bent en niet lekker in je vel zit. Lees welke top 6 kruiden een sneller metabolisme geven!

Sneller metabolisme, beter in je vel

Met een beter metabolisme gaat alles beter. Je hebt het minder koud, krijgt meer energie en raakt weer gewicht kwijt. Soms kan onze stofwisseling echter wel een extra zetje gebruiken!

Dat zetje kan komen in de vorm van kruiden. Er is een overweldigend aantal onderzoeken gedaan naar de werking van kruiden om een sneller metabolisme te krijgen. Met kruiden kom je ook letterlijk beter in je vel te zitten.

Groene koffieboon, kleinere buikomvang

Groene thee is bekend, koffie natuurlijk ook. Eén kop koffie heeft een direct effect op de vetcellen en verbranding, laat recent onderzoek weten. Maar nu de groene koffieboon, die is nog veel beter. Want die zorgt voor een uitgesproken afname van de buikomvang. Neem het cafeïnevrije extract (DGCBE) en krijgt weer een wespentaille. Dat komt door 5-caffeoylquinic acid (CQA) en andere polyfenolen. Het extract pakt veel stofwisselingsproblemen aan, en geeft absoluut een beter metabolisme. Zo voorkomt het de aanmaak van nieuwe vetcellen en ontsteking in het vetweefsel. 1

Kurkuma: weg met vetcellen

beter metabolisme
Veel kruiden geven een sneller metabolisme. Neem nu kurkuma, die richt zich succesvol op de vetcellen

Kurkuma heeft veel kwaliteiten. Het is één van de meest veelzijdige medicinale kruiden. Ook voor een sneller metabolisme. De geelwortel pakt ook obesitas, diabetes en adervernauwing aan. De specerij richt zich hierbij op meerdere doelen die met obesitas en insulineweerstand in verband staan. Inname zorgt voor vermindering van ontsteking. En hier profiteren ook de bloedvaten van. 2 3

Het is knap dat de specerij ook nog eens de werking van de meeste bloedsuiker regulerende medicatie imiteert. 4

En wat betreft de vetcellen: die zijn niet blij met kurkuma. Want het kruid treft ze heel effectief. 5 De lever is daarentegen wel blij met kurkuma. Omdat het vetopslag en ontsteking in de lever in damt. 6, 7 Wil je behalve een sneller metabolisme, ook iets aan de vette lever doen? Dan kan deze specerij niet ontbreken.

Maar overdrijf niet! Teveel kurkuma kan de lever juist belasten. Een theelepel per dag is al voldoende om de voordelen te oogsten.

Capsaïcine  voor een goede vetverbranding

Dit actieve bestanddeel zit in chilipepers en heeft een pijnstillende werking. Tegen obesitas en insulineweerstand is het eveneens erg krachtig. 8 9. Een extra voordeel van capsaïcine is dat het zich op de vetcellen richt, net als kurkuma. En nog mooier: het stimuleert tot vetverbranding. 10.11 Een superkruid voor een beter metabolisme.

Gember  -Dé ultieme verbrander van buikvet

Als we het toch over vetverbranding hebben, is gember heel potent. Gember geeft zeer zeker een sneller metabolisme. En dan met name voor je buikvet, meldt een recente studie. In gember zit gingerol, een bestanddeel dat de verhoging van triglyceriden en cholesterol voorkomt. Vooral als die verhoging is opgewekt door fructose consumptie. Ook reguleert gember de glucose- en insulinehuishouding en remt het gewichtstoename. Gember vermindert eveneens ontsteking in het vetweefsel. 12 13

Gember verbrandt buikvet effectief – www.goedgezond.info

Zwarte peper houdt aderen gezond

De uitspraak “je hebt peper in je bips nodig” is niet uit de lucht gegrepen. Want beter metabolisme geeft meer energie, en daarvoor is ook peper heel geschikt. Het is de piperine uit zwarte peper die succesvol lipide peroxidatie onderdrukt. 14 Dit is van belang omdat de oxidatie van vetten voor vettige ophopingen aan de slagaderwanden zorgt. Piperine verbetert ook de opname van kurkuma. 5 Combineer de geelwortel dus altijd met wat peper.

Kaneel, doe het in je koffie

Bij kaneel is cinnamaldehyde dé stof die gunstig is bij obesitas en diabetes. 16, 17 In de etherische olie van kaneel zit een hoge concentratie cinnamaldehyden, namelijk zo’n 90%! Daarom heb je er maar 1 á 2 druppels per dag van nodig. beter metabolisme krijgen, is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Maak je koffie extra gezond door kaneel toe te voegen

Fenegriek  -snel effect op de triglyceriden waarden

Dit kruid verlaagt de hoeveelheid lipiden in het bloed. 18. Het gebruik van extract van fenegriek zou al na 15 dagen effect kunnen hebben op de triglyciden waarden, het LDL-cholesterol en lichaamsgewicht.

Je ziet hoe eenvoudig het is om een sneller metabolisme te krijgen, door dagelijks kruiden te consumeren. Het gebruik is heel makkelijk, neem de toevoeging van kaneel in je koffie, of het klaarmaken van een pot thee met kurkuma en gember. Het zijn simpele handelingen, die effect sorteren.