Komijn maakt slimmer én beschermt je brein

komijn

Komijn: weer een goede specerij om toe te voegen in je maaltijd of thee. Tenminste, als je iets zoekt om je beter te concentreren en je hersenen helder te houden. De specerij maakt slimmer, lees waarom!

Komijn beschermt je hersenen

De specerij bevat een stof die je slimmer maakt: cuminaldehyde. Kun je een boost gebruiken als het gaat om plannen, ruimtelijk inzicht en geheugen? Doe het dan met regelmaat in je voeding, thee of neem de etherische olie. Het voordeel van etherische olie is dat bioactieve bestanddelen in zeer geconcentreerde mate aanwezig zijn.

Maakt slimmer

komijn beschermt hersenen
Zoek je een specerij die je hersenen beschermt tegen gifstoffen? Dan heb je die gevonden met komijn!

Specerij komijn is vooral ook van nut, als je al wat ouder bent en cognitieve problemen ervaart. Maar ook als je bescherming wilt voor je hersenen tegen giftige stoffen. Kruiden geven ons een geweldige kans om ons brein te beschermen tegen alle giffen die dagelijks via het milieu en ons eten en drinken op ons af komen. Want komijn is niet het enige kruid dat neuroprotectief werkt en slimmer maakt.

Betere neuroplasticiteit

Al onze lichaamscellen hebben veel te lijden in dit dagelijks bestaan, en dat geldt dan ook voor onze hersencellen. Gevolgen zijn mistig denken, moeite met concentratie en presteren. Hier komt komijn goed van pas. Daarbij willen we toch ook graag onze neurotransmitters in balans houden. Want een goed dopamineniveau, en serotonineniveau verhogen immers ons gevoel van tevredenheid, plezier, motivatie en geluk.

Komijn is dus een van de natuurlijke middelen in de lange lijst van kruidenremedies die onze geest en lichaam goed doen. Want wat doet de specerij?

1

Tegen stress

Wat ook een voordeel is aan komijn, is dat het je helpt om stress te beheersen. Moet je iets stressvols doen, dan is de stressrespons lager na inname van komijn extract. 2 De specerij werkt als een sterke antioxidant, vandaar het anti-stress effect. Daarbij maakt de specerij dat je sneller informatie kunt ophalen.

Komijn is als antioxidant effectiever dan vitamine C ! 2