Ontstoken immuunsysteem: mijd fructosestroop

ontstoken immuunsysteem

Een ontstoken immuunsysteem geeft ernstige lichamelijke en psychische klachten. Keer ontsteking van je immuunsysteem om: matig je inname van bewerkte producten met fructosesiroop. Zo hou je een gezonde afweer en voorkom je ziekte.

Dit doet fructosesiroop met je lever en stofwisseling

Ontsteking van het immuunsysteem

Een ontstoken immuunsysteem is geen pretje. Als je fructoserijk eet, dan gebeurt dit echter wel. Door de consumptie van fructosesiroop ontstaat inflammatie van het afweersysteem. Hierdoor komen er meer reactieve moleculen vrij. Dit leidt weer tot beschadiging van cellen en weefsels. Het resultaat is ziekte.

Fructosesiroop: bewerkte fructose

ontsteking van het immuunsysteem
Als je iets wilt doen tegen een ontstoken immuunsysteem, sla dan in ieder geval producten met fructosesiroop over

Fructose is een natuurlijke suikersoort dat in fruit, honing en sommige groentes zit. Hier is niet zoveel mis mee. Het gaat om de bewerkte fructose dat in veel drankjes, snacks en andere voeding zit. Dat is andere “koek” dan de natuurlijke fructose. Vooral kinderen krijgen hier veel van binnen. Dat betekent dat een ontstoken immuunsysteem al vroeg in het leven kan beginnen.

Goedkoopste zoetstof

Fructosestroop (of siroop) is een bewerkte zoetstof gemaakt van maïszetmeel. Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw wordt dit in bewerkte voeding, vruchtensappen en frisdranken gedaan. Het is de goedkoopste zoetstof, vandaar. Maar leidt wel tot ontsteking van het immuunsysteem. Volgens experts is het schadelijker dan andere suikers.

Van diepvriespizza tot salade dressing

Als je af en toe iets neemt met fructosesiroop is dit niet zo negatief. Maar het probleem is dat we het in zoveel producten tegenkomen. Zelfs in diepvriespizza en salade dressings. Al vaak is het verband aangetoond met obesitas, diabetes, vette lever en verminderde cognitieve vermogens. En ook met ontsteking van het immuunsysteem, zoals eerder onderzoek aantoonde. Dit is al niet positief, maar zeker in deze covid-tijd kunnen we maar beter zo veel mogelijk doen om een ontstoken immuunsysteem te voorkomen.

Schade aan weefsels en cellen

Nu meldt een nieuwe studie meer hierover. Door teveel fructosesiroop kan het immuunsysteem niet meer goed functioneren. Er ontstaat ontsteking van het immuunsysteem waardoor meer reactieve moleculen geproduceerd worden. Wat vooral het geval is, is dat fructosesiroop de cellulaire metabole routes verandert. Dusdanig dat er meer ontstekingsstoffen vrijkomen (cytokinen). Dit leidt tot een ontstoken immuunsysteem.

De zoetstof drijft productie van ontstekingsstoffen aan

Dat is een slechte zaak en niet alleen vanwege een ontstoken immuunsysteem. De verandering die fructosestroop bewerkstelligt is ten gunste van het oxidatief metabolisme met als gevolg dat de productie van cytokinen behoorlijk ondersteund wordt. Cellen en weefsels raken beschadigd, waardoor organen en lichaamssystemen niet langer goed functioneren. Met als gevolg ziekte.