Kiwi’s elke dag: hier is 1 goede reden waarom!

kiwi's

Kiwi’s je behalve de portie antioxidanten echt iets op! Er zijn veel redenen om dit stuk fruit te eten. Maar lees vooral verder als je slaapproblemen hebt!

In dit artikel uit 2016 kon je al lezen hoe goed kiwi’s voor de nachtrust zijn.

Maar dat kiwi’s de nachtrust bevorderen blijkt ook uit latere studies. En omdat zoveel Nederlanders slaapproblemen hebben, waaronder jijzelf misschien, is het nuttig om weer eens te vermelden. Er zijn veel voedingsinterventies die de slaap verbeteren, zoals zure kersen, koolhyraten, melatonine, tryptofaanrijke voeding en..de kiwi.

Kiwi’s helpen bij slaapproblemen

Kiwi’s. Er zijn veel redenen om deze vruchten te eten. Want rijk aan allerlei nutriënten die niet alleen je gezondheid bevorderen, maar ook je slaap! Kiwi’s bevatten naast antioxidanten ook nog serotonine. Interessant!

In kiwi’s zit

  • Vitamine C en E
  • Vitamine K
  • Foliumzuur
  • Anthocyanidinen
  • Carotenoïden: luteïne en beta-caroteen
  • Kalium
  • Koper
  • Vezels
  • Serotonine

(bron)

Stijging van vitamine C en E in het bloed

De vruchten hebben dan ook sinds het laatste decennium volop de (wetenschappelijke) aandacht. Gesteld wordt dat de bioactieve bestanddelen allerlei lichamelijke en metabole processen extra versterkt. 1

Regelmatige consumptie van kiwi’s zorgt voor een noemenswaardige stijging van vitamine C en E in het bloed. Ook nemen de concentraties luteïne en zeaxanthine toe. 2 3

slaapproblemen
Neem je 2 kiwi’s een uur voor het slapengaan, dan kun je heerlijk doorslapen

Lekker doorslapen

Omdat slaapproblemen niet echt bevorderlijk zijn voor ons humeur en concentratie is alles wat gezond is en helpt welkom. En hier komt het goede nieuws! Uit de studie destijds bleek dat consumptie van twee kiwi’s een uur voor het slapen gaan, de slaapduur behoorlijk verlengt. 4

Heerlijk voor je REM slaap

Dit is natuurlijk vooral te danken aan serotonine, het eind product van de stofwisseling van L-tryptofaan. De neurotransmitters staat in verband met de REM slaap. Terwijl de serotonine inhoud de slaap bevordert, onderdrukken de antioxidanten de vrije radicalen en ontstekingscytokinen. Daarnaast is er de link tussen slaapproblemen en foliumzuur. Foliumzuur is ook een stof die je in de vrucht vindt.

Heb je slaapproblemen en wil je de exotische vruchten als oplossing proberen? Eet ze dan in ieder geval 4 weken lang, 1 uur voor het slapen gaan.