Hoe koffie beschermt tegen vette lever

koffie beschermt

Koffie beschermt tegen vette lever en andere leverproblemen. Neem en dagelijkse dosis en je hebt bescherming tegen vette lever én de lekkende darm.

Bescherming tegen vette lever én lekkende darm

Hoe beschermt koffie dan en wat is die dagelijkse dosis. Die bestaat uit maar liefst 6 kopjes espresso voor een persoon van 70 kg. Het biedt goede bescherming tegen vette lever, want het verbetert de leverwaarden. Maar zorgt ook voor minder gewichtstoename!

Ook tegen fibrose en cirrose

Koffie beschermt doordat de concentratie van een bepaald proteïne omhoog gaat (zonuline, Zo-1). En die verbetert weer de conditie van een lekke darm. Belangrijk, omdat een lekkende darm ook bijdraagt aan een slechte conditie van de lever en leververvetting. Koffie geeft bescherming tegen vette lever en ook tegen leverfibrose. Fibrose kan zich ontwikkelen tot cirrose, en dan ben je er ernstiger aan toe.

Keert zelfs het vette leversyndroom om

koffiebeschermt
Koffie beschermt tegen vette lever en lekkende darm. En doet meer dan dat! Het keert het vette leversyndroom zelfs om.

Het is niet alleen zo dat koffie beschermt tegen de vette lever, het kan de aandoening zelfs omkeren. Plus die van het lekkende darmsyndroom. Ook degeneratie van de levercellen wordt door het populaire drankje aangepakt. Voor goede bescherming tegen vette lever, andere leverproblemen en een lekkende darmwand drink je gewoonweg koffie.

Dus hield je niet van koffie, misschien toch tijd om het te drinken? Want ook cholesterol neemt af. Plus de hoeveelheid opgeslagen vet in de lever. Koffie is super goede bescherming tegen vette lever. En je versterkt er je darmwand mee, zodat afval- en gifstoffen niet de bloedbaan in lekken.

Bronnen

Annals of Hepatology, . Jan-Feb 2021;20:100254. doi: 10.1016/j.aohep.2020.08.071.  The effect of coffee consumption on the non-alcoholic fatty liver disease and liver fibrosis: A meta-analysis of 11 epidemiological studies

European Association for the Study of the Liver, April 13, 2016 Adding coffee to the diet of people with non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) could help reverse the condition, according to a new study conducted in mice .