Kefir, als je energie nodig hebt

probiotica nodig, energie nodig

Kefir werkt erg goed tegen ziekmakende bacteriën. De aanwezige gist remt namelijk de pathogenen. Hoe? Doordat de gist de communicatie tussen de bacteriën verstoord! En daarom, als je energie nodig hebt is kefir een nuttig drankje.

Kefir: Zeer gezonde gefermenteerde zuiveldrank

Dat kefir zo goed werkt tegen ziekmakende bacteriën is heel positief, bezien het feit van antibiotica resistentie. Als je energie nodig hebt kun je dit uitproberen. Want een lichaam dat vecht tegen ziekmakende micro-organismen, betekent vermoeidheid.

Kefir is een gefermenteerde zuiveldrank die zijn oorsprong vindt in Tibet en het noorden van de Kaukasus en al duizenden jaren bestaat.

Meer energie

Je maakt het door melk met kefirkorrels te mixen. Die laatste bevat een hele gemeenschap van melkzuurbacteriën en gisten. Kefir heeft bewezen voordelen, waaronder een lager cholesterol, minder ontsteking en een antioxidant effect. Én als je energie nodig hebt, is het een slimme drank op te drinken.

Ook kefir heeft antimicrobiële eigenschappen, net als ander probiotica dat hebben. Maar hoe de drank nu precies de groei van ziekte veroorzakende bacteriën remt? Dat was nog niet helemaal duidelijk.

Stof uit kefir remt ziekmakende bacteriën

Nu wel. Onderzoekers van de Ben-Gurion University in Israël ontdekten dat het type gist in kefir (Kluyveromyces marxianus) een molecuul uitscheidt dat de bacteriële communicatie verstoord. Planten en algen produceren de stof ook (tryptophol acetaat). Maar dit is de eerste keer dat gezien is dat een gist het maakt. Wat tryptophol acetaat doet is dat het een stokje steekt. Voor de communicatie tussen ziekmakende bacteriën. De bevindingen zijn gepubliceerd in BMC Microbiome 1. Misschien net wat je moet hebben, als je kracht en energie nodig hebt.

energie nodig

In probiotische voeding en in de menselijke darm is een normaal verschijnsel, dat de stof communicatie tussen ziekmakers verstoort. Nu is aangetoond dat dit ook bij kefir gebeurt

.

Als je een betere gezondheid wilt, is kefir dus niet verkeerd. Gezondheid begint in de darmen, zoiets zei Hippocrates lang geleden. En inderdaad, heb je gezonde darmflora dan wordt je ouder en blijf je gezond. Kefir is een gefermenteerde melk met meer dan 50 probiotische en gist soorten. Die alle werken als je energie nodig hebt. En tegelijkertijd werkt tegen obesitas, leververvetting, oxidanten, allergenen, tumors, ontstekingen en hoge lipiden waarden.

Vermindert lichamelijke vermoeidheid

Zijn je darmflora niet in balans, kefir reguleert het. De micro-organismen hebben het geweldige vermogen alles de koloniseren in de darmen. En de verkeerde micro-organismen te verjagen. Kortom: een uitgekiende drank als je energie nodig hebt en die ook nog eens gezondheidsissues aanpakt. 2

Dat kefir werkt als je energie nodig hebt, blijkt ook uit een studie waarin muizen 4 weken kefir consumeerden. Hierna waren darmflora zo verbeterd, dat prestatievermogen en kracht toenamen. De conclusie was dan ook dat de drank lichamelijke vermoeidheid vermindert. 3