Nierstenen natuurlijk oplossen: azijn werkt

natuurlijke behandeling tegen nierstenen

Wil je nierstenen natuurlijk oplossen, en weten wat de werking van azijn is? Een nieuwe studie laat weten dat dit een goede natuurlijke behandeling tegen nierstenen is.

Er is nieuw epidemiologisch bewijs dat meldt dat de dagelijkse inname van azijn een natuurlijke behandeling tegen nierstenen is. Bij het onderzoek waren meer dan 9000 mensen betrokken.

Natuurlijke behandeling tegen nierstenen: azijn

In de studie werden de in vitro en in vivo effecten van azijn en acetaat op de nieren bekeken. Het doel was om de effecten die azijn op mensen heeft te bevestigen.

Dagelijkse consumptie van azijn

nierstenen natuurlijk oplossen
Nierstenen natuurlijk oplossen; consumeer dagelijks azijn bij je voeding

Uit de studie bleek dat azijn effectief is als natuurlijke behandeling tegen nierstenen. Mensen die het dagelijks consumeren hebben een hogere uitscheiding van citraat in de urine en een lagere calcium uitscheiding. Citraat en calcium zijn twee cruciale stoffen voor de vorming van calcium oxalaat, dus nierstenen, bij mensen. De inname van azijn of 5% acetaat kan nierstenen natuurlijk oplossen. Want het zorgt voor een toename van citraat en een afname van calcium in de urine uitscheiding.

Nierstenen natuurlijk oplossen: de remedies

Uiteindelijk onderdrukt dit de formatie van calcium oxalaat. Dit gaat via een complex systeem dat de uitscheiding van citraat/calcium oxalaat regelt. Eerst werd dit op een ratmodel onderzocht. Maar bij mensen bleek het op een zelfde manier te gaan met hetzelfde resultaat. Dit maakt de inname van azijn een effectieve natuurlijke behandeling tegen nierstenen.

Ook krachtig tegen nierstenen

Eerder bleek hydroxycitraat uit Garcinia cambogia ook een krachtige natuurlijke behandeling tegen nierstenen te zijn. Het remt de groei van pijnlijke nierstenen, en resultaat is er al binnen 3 dagen. Nierstenen zijn afzettingen van zoutkristallen binnen de nieren. Ze bestaan vooral uit calcium oxalaat. Hydroxycitraat kan nierstenen natuurlijk oplossen omdat het ophopingen in snel tempo remt.

Drink veel water

Wil je nierstenen natuurlijk oplossen, verruil je koffie dan vaker voor water. Zorg dat je voldoende water neemt, want nierstenen ontstaan ook door te weinig vocht en verkeerde voeding. Zorg ook voor een actief leven want inactiviteit is niet bevorderlijk als je van je nierstenen af wilt. Sommige groenten bevatten veel oxalaat. Dit zijn spinazie, snijbieten, cashewnoten, pinda’s, peulvruchten en groene bladgroenten. Neem je een natuurlijke behandeling tegen nierstenen, dan kun je beter even andere voeding kiezen.