Oud kruidenmiddel tegen fibromyalgie werkt!

kruidenmiddel tegen fibromyalgie

Een kruidenmiddel tegen fibromyalgie, wat werkt? Dat kan een oud middel zijn tegen de hoest. Als je fibromyalgie hebt is dit erg interessant. Het kruid dat in veel hoestmiddelen blijkt te helpen bij fibromyalgie klachten.

Kruidenmiddel tegen fibromyalgie

Het is een kruid in hoestdranken dat werkt tegen fibromyalgie. Wat is het en hoe zit dit? In de vroege 15e eeuw namen Spaanse zeevaarders een vreemd soort hout mee terug uit West Indië. Het kwam van een boom dat die de inlanders guaiac noemden. Hout blijft drijven op water, maar dit hout niet. Het was zo hard en zwaar dat het zonk. De inlanders ontdekten dat als het verhit werd, er een aangenaam aroma vrij kwam. Het hars werd gebruikt om pijn te behandelen. Nu zijn er meer kruiden tegen fibromyalgie, maar deze schijnt een bijzondere werking te hebben.

Tot de jaren 20 van de vorige eeuw werden van de guaiac boom medicijnen gemaakt. Dit waren medicijnen tegen reuma, artritis, jicht en syfilis. En ook een zekere keel en ademhalingsklachten werden ermee behandeld. In Europa werd het hars Lignum Vitae genoemd, wat staat voor levenshout. Als je het in hoestdrank vindt, dan heb je feitelijk een kruidenmiddel tegen fibromyalgie. Maar lees natuurlijk ook wat er aan andere ingrediënten in zit.

Hoestdrank als middel tegen fibromyalgie

kruiden fibromyalgie
Een hoestdrank kan een middel tegen fibromyalgie zijn

Helaas moesten in de 20e eeuw veel kruidenmiddelen het veld ruimen voor chemische medicijnen. Jammer, want er zijn ook kruiden die bij fibromyalgie helpen. Zoals guaifenesine. Die is gelukkig nog te vinden. De guaiacboom een nieuw leven als guaifenesine, een stof die uit de hars gebruikt werd. Vooral gebruikt om slijm uit longen te verwijderen. Maar met pijnverlichtende eigenschappen.

Ken je deze 2 bewezen kruiden tegen fibromyalgie?

Natuurlijke pijnstillers die werken volgens studies

Gelukkig zit de stof nog in hoestdranken

Het goede nieuws is dat de stof niet verdwenen is uit middelen. Je kan het nog vinden! Want vandaag de dag zit guaifenesine als slijmoplossend middel in sommige hoestdranken. Het kan wel zijn dat er soms ook dextromethorfaan inzit, en die heeft wel bijwerkingen. Maar guaifenisine is relatief veilig. Relatief, want het mag niet gebruikt worden bij kinderen onder de 4 jaar. En het beïnvloedt in lichte mate de rijvaardigheid. Heb je een gevoelige maag, dan moet je weten dat het de maag kan irriteren. Drink per dosis ook een glas water om de vorming van nierstenen te voorkomen. Het is een van de kruiden tegen fibromyalgie die effectief lijkt te zijn.

Kijk dus naar de ingrediënten op hoestdranken. Vicks slijmoplossend siroop heeft het bijvoorbeeld. Als het helpt is het een uitkomst. Een kruidenmiddel tegen fibromyalgie -elk middel tegen fibromylagie dat helpt- is natuurlijk welkom. Deze chronische ziekte brengt veel pijn en vermoeidheid met zich mee. Lang werd gezegd dat het tussen de oren zit, maar dat is echt wel achterhaald.

Endocrinoloog overtuigd van werking

Lees wat deze endocrinoloog zegt over guaifenesine als kruidenmiddel tegen fibromyalgie. Deze dr. Paul st. Amand zegt dat hij veel patiënten genezen heeft met de stof. Het werd in gematigde doses genomen. Daarbij werden ook voeding en middelen vermeden die salicaten bevatten of salicylzuur bevatten. Volgens de arts stuurt het namelijk het proces in de war. Dus neem geen aspirine. Maar ook sommige parfums, groene thee en pepermunt kunnen salicylaten bevatten.

Bedenk dat het middel tegen fibromyalgie tijdelijk de klachten kan verergeren. De endocrinoloog zegt dat veel patiënten het er voor over hebben, omdat er zo weinig alternatieven zijn. Hij zegt:

Als de symptomen verergeren dan is het een teken dat de behandeling werkt.

De theorie van de endocrinoloog is dat dat fibromyalgie te wijten is aan de ophoping van calciumfosfaat in spieren, gewrichten en verbindende weefsels. Guaifenesine helpt bij de verwijdering hiervan. Critici zeggen dat er geen studie is die bewijst dat calciumfosfaat daadwerkelijk bijdraagt aan de ziekte.