Stemming verbeteren & voeding: cacao-studie

Een betere stemming door voeding. Werkt dat? Ja. Neem nu cacao. Dat het poeder uit de cacaoboon een beter humeur geeft, blijkt weer uit een nieuwe studie.

Humeur verbeteren met voeding

Een betere stemming, soms kan je hierbij wat steun gebruiken. In de vorm van voeding bijvoorbeeld. Ongeveer 1 op de 5 volwassenen krijgen te maken met depressie, voeding wordt hierbij niet zelden onderschat. Kijk alleen al naar de invloed die cacao op depressie heeft. Met voeding zoals cacao kun je niet alleen je stemming verbeteren, maar ook angstklachten verminderen.

Het effect van cacao op je humeur en brein

betere stemming
Dat je met voeding zoals cacao je humeur verbeteren kan, bewijst weer een nieuwe studie

Dat je met cacao effectief je humeur verbeteren kan bleek ook eerder. Sterker: cacao vermindert zelfs depressie en angstklachten. Of je nu last van depressie hebt of een betere stemming wilt: neem donkere chocolade of strooi onbewerkte cacaopoeder door je toetje of drankje. Binnen een maand kun je een beter humeur tegemoet zien.

De nieuwe studie gaat verder dan alleen het humeur en de stemming. Want het meldt de effecten van cacao op stemming, angst én depressie. je kunt daadwerkelijk depressie en angst verlagen en de stemming verbeteren op een smakelijke manier. Met het poeder uit de cacaoboon. Als je dagelijks een drankje met cacao fenolen drinkt (500 mg), ervaar je minder symptomen van depressie en angst. Plus, een beter humeur.

Van cacao is meerdere keren bewezen dat het een betere stemming geeft. Wil je je depressieve klachten verminderen en/of je humeur verbeteren? Neem dan wel een product met minstens 70% cacao of raw cacao in poedervorm.

Betere stemming; vijzel serotonine en dopamine op!

Geen wonder dat je een beter humeur krijgt met voeding als cacao. Cacao stimuleert de aanmaak van endorfinen. En handelt als dopamine. Erg fijn als je motivatie mist en je nauwelijks nog plezier beleeft. Ga je gewoon je stemming verbeteren door wat cacaopoeder door je pap, melk of yoghurt te doen.

Meer serotonine, dus een beter humeur

Stemming en voeding zijn nauw verbonden. Cacao stimuleert ook serotonine.

De conclusie van de nieuwe studie is dat stemming en voeding zeker met elkaar in verband staan. En dat cacao het humeur verbeteren kan. De studie is een review en meta-analyse. Dat houdt in dat er meerdere studies over cacao en stemming en/of depressie geanalyseerd zijn.

Studie: The effect of cocoa-rich products on depression, anxiety, and mood: A systematic review and meta-analysis – PubMed (nih.gov)

Andere geraadpleegde wetenschappelijke literatuur