Drink deze thee voor meer energie: Coca thee - www.goedgezond.info

Drink deze thee voor meer energie: Coca thee

thee voor meer energie

Heb je meer energie nodig, dan drink je coca thee. De thee van cocablad geeft je een energieboost en maakt energiek. Ben je moe en zoek je iets voor meer energie, lees dan verder!

Coca thee is krachtig. Voor meer energie, en ook voor je concentratie, immuunsysteem, te hoge bloeddruk en cholesterol en diabetes. De kleur varieert van amber tot bruin. Heb je energie nodig, dan kan je voor deze thee met de unieke smaak kiezen. Je zult je in ieder geval meer energiek voelen. En wie heeft niet een energieboost nodig, van tijd tot tijd?

Reinig je lever voor meer energie

Coca thee maakt energiek

Coca thee wordt ook wel cocabladthee genoemd of mate. Met net zo’n krachtig stimulerend effect als koffie, is het een goed drankje als je meer energie nodig hebt. Soms wordt het na het eten gedronken om de spijsvertering te versnellen.

Versnelt je stofwisseling

Voor meer energie zou je stofwisseling voldoende snel moeten werken. De Peruaanse thee geeft een energieboost, doordat het inderdaad het metabolisme versnelt. Dit heeft een enorm voordeel voor je gewicht, omdat het vetopslag verhindert. Ook maakt het dat je je weer energie voelt.

Smakelijke energieboost

energie nodig
Met coca thee heb je een smakelijk drankje dat je stofwisseling versnelt én je een energieboost geeft

Coca thee is een enorm rijke bron van antioxidanten. Het bevat net als groene thee en matcha thee epicatechines. Van groene thee is eveneens bekend dat het immuunsysteem sterker wordt, en het vermoeidheid bestrijdt. Voor meer energie kan je dus ook groene thee of matcha thee nemen. Als je een energieboost wilt en een uniekere thee zoekt, dan kan je voor coca thee gaan. Het maakt je energie en gelijktijdig geeft het je een betere nachtrust. En goed slapen, dat alleen al maakt je meer energiek.

Verlaagt stresshormoon cortisol

Het maakt je ook meer energiek, omdat het een verlagend effect heeft op ons stresshormoon cortisol. Hebben we teveel stress en daarmee een te hoge cortisolspiegel, dan raken we vermoeid. Waardoor we iets nodig hebben om het stresshormoon te verlagen, en voor meer energie. Coca thee geeft dan die broodnodige energieboost. En niet alleen dat. De thee versnelt ook het herstel van stress. Behalve je lijf wordt je brein ook energiek van coca thee. Niet vreemd want het versterkt de concentratie en het geheugen.

Cortisol verlagen: kamille werkt

Door de krachtige stimulerende werking is het mogelijk dat je na consumptie van coca thee hoofdpijn of migraine krijgt. Dit is meer het geval als de thee te vaak gedronken wordt.

Bronnen 1 2

Share