Hoe honing water atherosclerose voorkomt

honing water

Honing water voorkomt atherosclerose en bevat zelfs dezelfde stoffen als spinazie die deze conditie voorkomen. Volgens onderzoek houdt water met honing hartaandoeningen net zo goed buiten de deur als groenten en fruit! En last but not least: het zoete watertje verhoogt de antioxidantspiegel in het bloed.

Water met honing voorkomt hartaandoeningen

Het bevat antioxidanten die vergelijkbaar zijn met die uit appels, bananen, aardbeien en sinaasappels

Uit de studie blijkt dat het drinken van honing in water de antioxidantspiegel in het bloed verhoogt. Daarbij komt nog dat honing grotendeels dezelfde antioxidanten bevat die atherosclerose voorkomen. De reeks antioxidanten in honing is vergelijkbaar met die in appels, bananen, sinaasappelen en aardbeien. Honing water heeft daarmee een protectief effect op het hart. Wat betreft atherosclerose heeft water met honing dezelfde werking als spinazie.

De deelnemers aan de studie kregen ongeveer 4 eetlepels boekweithoning in een glas water.

Boordevol gezonde stoffen

Het ultra gezonde drankje verhoogde de antioxidantstatus net zoals veel fruit en groenten dat doen. Dit is te wijten aan het brede scala stoffen inclusief fenolen, peptides, aminozuren, organische zuren en enzymen. Met name de fenolstoffen dragen significant bij aan de antioxidantcapaciteit, maar alleen in samenhang met de andere stoffen.

Bescherming tegen allerlei ziektes

water met honing
Het gezonde bijenproduct in water is ultra gezond

Dat het de antioxidantstatus verhoogt 2 is zeer positief voor onze gezondheid. Antioxidanten neutraliseren de vernietigende effecten van oxidanten (zuurstof, superoxide en lipide peroxyl-radicalen). Die kunnen we missen als kiespijn omdat ze verantwoordelijk zijn voor veroudering met alle ziektes van dien: atherosclerose, hart- en vaatziektes, degeneratieve en chronische ziektes. 3

Honing, gezond voor je lever, lees waarom!

Cellen doen hun best om oxidatieve schade tegen te gaan. Honing water helpt hen hierbij, zo blijkt uit deze en andere studies. De antioxidant capaciteit hiervan voorkomt verscheidene acute en chronische aandoeningen die te maken hebben met ontsteking, allergieën, trombose, diabetes, cardiovasculaire issues, kanker en meer. Dit geldt voor honing van allerlei origine. 4

Tegen osteoporose: dit doet honing na een paar weken

In een andere studie met soortgelijke resultaten van honing in water werd 1.2 gram/per kilo lichaamsgewicht honing genoemd, gemengd met 250 ml water gedurende een periode van 2 weken.

Honing is bijzonder omdat het de activiteit van antioxidanten versterkt, onder andere die van

 • beta-caroteen
 • vitamine C
 • glutathion (dé antioxidant onder de antioxidanten)
 • urinezuur

5

“Anti-kanker vaccin”

Neem je het elke dag, dan heb je een “anti-kanker vaccin,” volgens een publicatie in Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 6 Dat, vanwege het feit dat honing de immuunstatus versterkt en ontsteking indamt. De anti-kanker werking van honing en honing water is bewezen bij

 • Borstkanker 610
 • Darmkanker 11
 • Nierkanker 12
 • Prostaatkanker 13
 • Endometriumkanker 14
 • Baarmoederhalskanker 15
 • Mondkanker 16

Tot slot is het nog het vermelden waard dat honing ook iets positiefs voor onze hormonen doet. Het verbetert de functie van de vrouwelijke hormonen, en verbetert de kwaliteit van sperma. Veel vrouwen ervaren na de overgang geheugenproblemen. Die klaarden op dezelfde manier op door honing therapie, als met oestrogeen/progestine therapie. 17