Slecht cholesterol verlagen, met half kopje walnoten!

cholesterol

Wil je slecht cholesterol verlagen, dan neem je een paar walnoten per dag. Een nieuwe studie meldt dat een dagelijks half kopje je naar een lager cholesterol brengt.

Slecht cholesterol verlagen: hiermee verlaag je allerlei gezondheidsrisico’s. Als je op een natuurlijke manier een lager cholesterol bereikt dan is het een win-win situatie. Niet alle vormen van de vetstof zijn verkeerd, de vetstof is zelfs onmisbaar voor onder andere onze hersenen! Het gaat om de LDL-versie, en als die lager is dan blijf je gezonder.

Hoe honingwater atherosclerose voorkomt

Lager cholesterol? Neem klein handje walnoten!

Walnoten zijn natuurlijk een bron van omega-3 vetzuren, en ze beschermen tegen hart- en vaatziektes. Maar ook tegen het slechte cholesterol. De studie in journal Circulation meldt dat je je cholesterol verlagen kunt, door elke dag een half kopje van de nootjes te eten. De LDL-stof verhoogt onder andere de kans op atherosclerose, wat plaatsvindt als vetophopingen zich opstapelen in de aderen. Het verbetert ook de functie van het endotheel. Dit is Het endotheel is een bedekkend cellen dat de binnenkant van hart, bloedvaten en lymfevaten bekleedt. Endotheelcellen vervullen een functie bij de bloedstolling en bij angiogenese.

lager cholesterol
Eieren verhogen het cholesterol niet maar zorgen voor een goede LDL/HDL ratio

Minder LDL-cholesterol

Naast een verlaging van de verkeerde LDL-vetstof verlagen walnoten ook de bloeddruk en werken ze ontsteking tegen. De samenstelling is uniek omdat de noten vol bioactieve stoffen zitten. En een bron van omega-3 vetzuren en ALA (alfa linolzuur). LDL-cholesterol wordt lager en dit houdt je aderen en hart gezonder. En dat alles zonder gewichtstoename, omdat de gezonde vetten geen kilo’s toevoegen.

Of met honing

Wil je je minder van de verkeerde LDL-vetstof, maar dan zonder walnoten? Honing verlaagt cardiovasculaire risico’s bij mensen met een verhoogde kans. Ook honing brengt naar een verlaging. Er was een experiment waarbij deelnemers 70 gram honing namen. Dit verlaagde succesvol het LDL. 2 Wat dat betreft is een befaamde Griekse lekkernij, namelijk yoghurt met walnoten en honing een supergezonde keuze.