Pistachenoten: gezonde snack bij diabetes

gezonde snack bij diabetes

Pistachenoten zijn de gezonde snack bij diabetes en voorkomen een hoge bloedsuikerspiegel. Volgens onderzoek is zijn de noten een simpele én smakelijke manier om diabetes te vermijden.

Risicomarkers voor stofwisselingsstoornissen –namelijk insulineweerstand en ontsteking- worden vermidnerd door het eten van de gezonde snack die uit pistachenoten bestaat. Er wordt makkelijk over deze gezonde snack heen gekeken. Maar met 60 gram per dag verwerkt je lichaam suikers op een efficiëntere manier.

Waarom pistachenoten het gezondste tussendoortje zijn, vooral bij afvallen!

Smakelijke gezonde snack

Aan de betreffende studie deden 54 deelnemers mee. De studie duurde 8 maanden. Tijdens de eerste 4 maanden werd er een controle dieet gegeten, waarbij 55% van de calorieën uit koolhydraten kwam en 30% uit vet. Na een pauze van 2 weken volgde het volgende dieet, waar niet zo gek verschil in zat: 50% van de calorieën kwam uit koolhydraten en 35% kwam uit vet. Maar ze aten ook ongeveer 60 gram van deze gezonde snack.

Aan het einde van de studie bleek dat de gezonde snack de glucose opname met 78% verminderde! Dit betekent dat de deelnemers nog steeds dezelfde hoeveelheid cellulaire energie hadden, maar er was wel met minder brandstof –suiker- voor nodig.

Maar dat is nog niet alles.

Het betere tussendoortje

gezonde snack
Deze gezonde snack houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en verbeteren de insulinegevoeligheid

De deelnemers aten 100 pistachenootjes per dag. 100 Pistachenootjes, dat klinkt drastisch. Maar ze aten ze niet allemaal in een keer op. De 320 calorieën van de nootjes waren aan het einde van de dag binnen en bestonden uit 25 gram gezond vet, 12 gram proteïne, 16 gram koolhydraten en 6 gram vezels.

Zelfs in deze hoeveelheid zijn pistachenootjes een gezonde snack en beter dan wat dan ook.

Ze bevatten antioxidanten zoals gamma-tocoferol. Dit is een vorm van vitamine E die men vaak over het hoofd ziet. Pistachenootjes voorzien ook in kwaliteitsproteïne en de juiste vetten. Maar ook bevatten ze mangaan, calcium, magnesium, selenium, zink en koper. Ze smaken ook nog lekker, maar zorg dat je de zoute, geroosterde en die met een smaakje overslaat. Want in dat geval is het geen gezonde snack meer.

Hier en daar een handje vol naar binnen snacken houdt je bloedsuikerspiegel onder controle.

1 2

Aanbevolen artikelen