Voor vetverlies eet je witte bonen, lees waarom!

vet verminderen

Witte bonen hebben een anti-obese werking en zijn geweldig voor vetverlies. Wil je meer vet verbranden, dan eet je deze bonen.

Verlies van vet door witte bonen

Ze hebben namelijk een bijzondere eigenschap! Geen voeding bevat zoveel resistent zetmeel als witte bonen. Je lichaam ziet resistent zetmeel als vezels, en behandelt het als dusdanig. Daar kan jij je voordeel mee doen, als je doel vet verminderen is. Een meta-analyse van 22 klinische studies laat weten dat je meer vet verbranden kan als je deze bonen in je voeding betrekt. En nog beter: ze verlagen niet alleen het lichaamsvet dat uitwendig te zien is. Maar ook het viscerale vet: het type vet rond je organen. 2

Wat je darmflora betreft geven ze een betere verhouding tussen Firmicutes en Bacteroidetes. Die eerste is de “obese-bacterie”. Wat betekent dat als die de overhand heeft, we zullen gaan aankomen.

Vet verminderen dankzij resistent zetmeel

Een van de redenen waarom er meer verlies van vet plaatsvindt door witte bonen, is omdat het de stofwisseling van koolhydraten bevordert. Dat heeft ermee te maken dat ze amylase (enzym dat nodig is voor het metabolisme van koolhydraten) remmen. Er zijn drie vormen van amylase-remmers en in de witte boon zitten ze alle drie. Het komt er in het kort op neer dat koolhydraten minder opgenomen en verteerd worden, wat gunstig is voor het verlies van vet. Dát is de werking van resistent zetmeel, en daarom kun je het niet scharen onder gewoon zetmeel.

Voor vet verminderen

Studies zeggen dat witte bonen

vetverlies
Heerlijk, en ze bevorderen verlies van vet: witte bonen. Natuurlijk kun je witte bonen in tomatensaus eten, maar google eens op ” servische bonensoep”. Het levert je een recept voor zeer smakelijke soep op die vriendelijk is voor je gewicht
  • Gewichts- en vetverlies ondersteunen op een kort tot middellang termijn
  • De vet stofwisseling en opname reguleren
  • De darmflora ten positieve beïnvloeden
  • Bloedsuikerspiegel stabiel houden

Afname van omvang van heup, buik en dijen

Je kunt voor een extract kiezen. Gewichtsafname vindt plaats door verlies van vet, zo blijkt uit metingen van taille, heup en dijen. 3 Je hebt dan amylase-remmers in grote concentratie. Doordat de opname van koolhydraten vertraagd of geminimaliseerd wordt krijgen vetophopingen minder kans. Dan is er nog een andere werking die gunstig is voor vetverlies. Resistent zetmeel komt grotendeels onverteerd de darmen in. Hier worden ze gefermenteerd door darmbacteriën, waardoor korte keten vetzuren, methaan en koolstofdioxide geproduceerd worden. Resistent zetmeel bevordert lipide oxidatie.

Vet verbranden maar toch verzadigd zijn

Behalve dat witte bonen uitstekend vet verminderen hebben ze nog meer voordelen. Dankzij de trage vertering van koolhydraten, proteïnes en vezels is het voeding met een lage glycemische index. Wat inhoudt dat je je lang verzadigd voelt, terwijl de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dan de antioxidanten: die zitten er genoeg in. Zoals magnesium!

Je kunt van witte bonen heerlijke soep maken! Om je een idee te geven, hier is een recept: dit kun je natuurlijk naar wens aanpassen. Bij voorkeur gebruik je de poeder van zoete paprika’s.