Maak je darmflora gezond met kurkuma!

darmflora gezond met kurkuma

Maak je darmflora gezond! Ervaar je darmproblemen? Na inname laat kurkuma veel regulerende effecten op darmflora zien. Maak je darmen gezond met kurkuma, het is heel eenvoudig

Maak je darmflora gezond!

Hoe je je darmflora gezond met kurkuma maakt, laten publicaties zien. 1 2 3 Er zijn geluiden dat kurkuma bijna niet opgenomen wordt. Behalve als je een uitgekiend supplement neemt. Of dat zo is valt te betwijfelen. Want studies melden toch dat als je de specerij inneemt, zich een hoge concentratie in het spijsverteringskanaal bevindt. Dat blijkt ook uit het feit dat de samenstelling van darmbacteriën verandert na inname van de specerij.

Je darmflora gezond met kurkuma: dit is van belang! Want denk aan het verband van ziektes en de samenstelling van het darmmicrobioom. Dankzij het bestanddeel kurkumine maakt kurkuma gezond met betrekking tot de symptomen van veel ziekten. Vanwege de talloze farmacologische activiteiten. 3 4 5 6 7

Gezond met kurkuma, bij veel ziektes

Je maakt je darmflora gezond met kurkuma. Want veranderingen in de samenstelling van de darmbacteriën hebben een link met ziektes zoals obesitas, diabetes en chronische leverziekten. 7 8 9 10 De darmbacteriën worden zo steeds meer de basis van nieuwe behandelmethoden.

Een voorbeeld van hoe darmflora gezond met kurkuma worden, is een studie waarbij deelnemers 15 dagen lang kurkuma namen. Dit zorgde voor een afname van Prevotella. Nu is Prevotella best een gunstige bacteriesoort, maar toch een die in verband staat met chronische ontstekingsziektes. Zoals artritis. Deelnemers werden gezond met kurkuma doordat Prevotella afnam. Bacteroidetes nam toe (de zogeheten “slankheids-bacterie”. En Rikenellaceae nam toe: mensen met een vette lever hebben minder van deze soort.

Hersenen en lichaam in balans

Als je je darmflora gezond met kurkuma wilt maken is het belangrijk om te bedenken dat de focus niet ligt op het sturen per soort. Dat zou een lastige taak zijn! Belangrijk is te weten, dat je iets inneemt dat evenwicht brengt binnen de flora. Van kurkuma is deze werking bekend. Zowel lichaam als hersenen varen wel bij darmflora in balans. Dan is er nog een bijkomstige werking die interessant is om te weten: kurkuma reguleert óók de neurotransmitters!

Dosis

Darmflora gezond met kurkuma, is mooi. Maar bedenk dat wanneer je overdrijft met de specerij, dit kan resulteren in een ijzergebrek. 11 Hou het bijvoorbeeld bij een latte of een mespuntje: op die manier wordt de specerij goed opgenomen. 12

Een mespuntje kurkuma per dag, dit is wat het doet

Kurkuma Latte, hoe gezond is dit?