Champignons eten = depressie verlagen

champignons eten

Door champignons eten kun je depressiie verlagen, meldt een nieuw onderzoek. Wat doet champignon consumptie voor onze mentale gezondheid?

Hoewel medische dingen soms ingewikkeld gemaakt worden, zijn remedies in werkelijkheid erg simpel 

Champignons eten, waarom?

10 Walnoten per dag transformeren darmflora en daarmee je gezondheid

1 Eetlepel olijfolie voegt jaren aan je leven toe

Mespuntje kurkuma: dit is wat het doet!

2 Eetlepels blauwe bessen boosten brein

Slechts 5 champignons per dag houden brein en lijf oergezond

Enorme vitamine D boost

Net als over kurkuma en gember, komen over champignons ook steeds weer opmerkelijke feiten uit onderzoeken. Champignon consumptie bloedsuiker en darmflora gezond. En leg je ze een half uurtje in de zon voordat je ze opeet? Dan krijg je een enorme vitamine D-boost waar je zeker 2 weken op kunt teren. 

Meer dan leuke toevoeging aan de maaltijd

depressie verlagen
Ga champignons eten en je gaat depressie verlagen, meldt een nieuwe studie

Champignons eten, dat doen we meestal door de paddenstoeltjes toe te voegen aan gerechten. Zonder het idee dat champignon consumptie gezond is. Gewoon, om wat smaak en variatie aan een maaltijd toe te voegen. Maar als je denkt dat de rol van de champignon alleen “bij- en siervulling” is, denk dan nog eens. 

Depressie verlagen

Hoe champignons depressie verlagen, meldt een onderzoek in Journal of Affective Disorders. Het is niet de eerste studie die laat weten dat je door champignons eten depressie verlagen kan. De gewone paddenstoeltjes hebben een positieve werking op de mentale gezondheid. Wie met regelmaat champignons consumptie hanteert, heeft volgens de studie minder kans op depressie. 

Belangrijke antioxidant en aminozuur

En hoe komt dat? Volgens kunnen champignons depressie verlagen door de antioxidant ergothionine. Die antioxidant beschermt tegen cel- en weefselschade en champignon consumptie kan de bipolaire stoornis, depressie en schizofrenie voorkomen. 

We hebben champignons nodig!

Depressie verlagen door champignons eten, het lijkt eenvoudig. Té eenvoudig? Volgens de auteurs van de studie niet té eenvoudig maar wel logisch. Aminozuur ergothioneïne remt inflammatie en kan niet door onszelf worden aangemaakt. We hebben hiervoor dus champignons consumptie nodig. En als je bedenkt dat een goede ergothioneïne spiegel oxidatieve stress verlaagt, dan snap je ook waarom ermee depressie verlagen kunt. 

Wat ook een pluspunt is, is dat de gezonde paddenstoeltjes kaliumrijk zijn. Kalium helpt om angst te verminderen. Ken je de symptomen van een kaliumtekort?