Magnesium nodig, glutenvrij eten? Probeer gierst

magnesium boost

Heb je meer magnesium nodig? Ga gierst eten, want die bevat voldoende magnesium om je een magnesium boost te geven. Dat is nog niet alles, er zit nog veel meer in deze graansoort die glutenvrij is.

Als je denkt dat de graansoort je alleen een welkome magnesium boost geeft, lees dan verder.

Magnesiumboost? Gierst!

Want je eet het niet alleen als je magnesium nodig hebt. Gierst is uniek vanwege álle voedingsstoffen: calcium, ijzer, polyfenolen en proteïnen. 1 Het is jammer dat het zo weinig gegeten wordt, omdat ze glutenvrij zijn en meer voedingsvezels bevatten dan rijst. Ze bevatten net zo veel lipiden als in ontbijtgranen op basis van maïs en dan ook nog met de essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en lysine. Veel meer dan de traditionele granen bevaten zoals tarwe en rogge. 2 Maar rogge heeft dan weer het volgende pluspunt:

magnesium boost

Gierst bevat op vele fronten meer dan roggebrood. Maar roggebrood vijzelt je serotonine op, en dit maat het uniek

Wist je dat je met rogge je serotonine opvijzelt?

Welkome aminozuren en proteïnes

Goed, gierst is glutenvrij en ook een goede keuze als je magnesium nodig hebt. Je kunt er couscous, koekjes, pizza en roti mee maken. Maar google op giers tecepten en je komt echt iets tegen dat bij jouw smaak past. Het is niet alleen havermout dat de klok slaat. Voor een magnesium boost en aanvulling van antioxidanten en ijzer is gierst zeer nuttig. Het is een supergoede bron van onbewerkte koolhydraten. Vandaag de dag zijn het vooral de aardappelen die ons van koolhydraten voorzien. De aardappel kan echter niet op tegen gierst. De laatste heeft een eiwitgehalte boven de 10%. Wil je profiteren van de aminozuren en proteïenen in gierst, dan combineer je deze magnesiumboost met andere eiwitbronnen.

Als je magnesium nodig hebt

Heb je magnesium nodig , maar ook vitamines B en E dan consumeer je vaker gierst. je krijgt dan ook per 100 gram 7 gram ijzer binnen. Een volwassen man heeft 10 gram per dag nodig, dus de hoeveelheid uit gierst is niet niks. Met 120 mg magnesium per 100 gram doet gierst het ook alles behalve verkeerd. En ook eet je glutenvrij. Neem hierbij de lage glycemische index en je hebt met gierst een goede keuze gemaakt.

Als je ijzer nodig hebt

Onze bloedcellen krijgen kleur en zuurstof van hemoglobine, de ijzerrijke proteïne in ons lichaam. Onderzoeken zeggen dat regelmatige inname vna gierst ijzertekorten oplossen. Duidelijk. Je eet het niet alleen als je magnesium nodig hebt, en glutenvrij wilt eten. Ook de polyfenolen zijn superieur vergeleken met andere voedingssoorten. Bovendien voorziet gierst je in de nodige vezels. Gierst bevat overigens meer proteïnen en vezels dan quinoa.