Probiotica nodig? Drink kefir!

kefir gezond

Heb je probiotica nodig? Probiotica in kefir herstellen snel je darmflora. Gezonde darmen betekenen een gezonde geest en lichaam.Vitamines, enzymen, proteïnen en aminozuren maken kefir gezond.

Wat maakt kefir gezond?

Kefir zit boordevol probiotica die je darmflora snel herstel geven. Heb je probiotica nodig, implementeer dan deze drinkjoghurt in je voeding. Kefir is gezond. De kaukasische bevolking noemt het al eeuwenlang het geheime wapen naar een lang en gezond leven. Zij drinken het bij elke maaltijd.

Hoe zit het met probiotica in kefir?

Feit: in de drinkjoghurt zitten 10 x zoveel gezonde bacteriële strengen als in joghurt. En de probiotica in kefir zijn van oergezond, precies de strengen die je nodig hebt voor een betere (darm) gezondheid. We hebben probiotica nodig. Veel studies leggen de link tussen verstoorde darmflora en ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk, insulineweerstand en obesitas. 1

Probiotica nodig, van bloeddruk tot maagproblemen

Wat probiotica in kefir doen, is de bloedsuikerspiegel verlagen. Ook voor je insulinehuishouding is kefir gezond. Mensen die insulineresistent zijn hebben andere bacteriestrengen in de darmen. Dit is trouwens net zo wat betreft obesitas, en zelfs fibromyalgie. We hebben de juiste probiotica nodig, en hiermee herstellen we dan ook een te hoge bloeddruk. Want de probiotica in kefir schijnen net zo te werken op een enzym in de maag als ACE remmers doen. Wat ook fijn is, is dat de joghurtdrank ontsteking in het hele lichaam remt. 2 3

Vooral als je antibiotiakuren achter de rug hebt, heb je probiotica nodig. Als is het alleen maar tegen brandend maagzuur. Antibiotica maken de bacteriën kapot die maagzuur onder controle houden. Lees het boek maar van een arts met de naam Martin J. Blaser (“Missing Microbes”) Het is goed nieuws dat de probiotica in kefir ons kunnen helpen.

Het gezonde joghurtdrankje geeft ook meer energie!

​Te hoog cholesterol en allergieën

Heb je een te hoog cholesterol of last van allergieën, misschien heb je de probiotia nodig die in de joghurtdrank zitten. Probiotica in kefir brengen een te hoog LDL-cholesterol naar beneden doordat ze de vetstof in feite opeten. Daardoor is cholesterol niet meer beschikbaar voor opname vanuit de dunne darmwand in de bloedbaan. Een overreactief immuunsysteem is ook zoiets waarom je misschien probiotica nodig hebt, en juist die uit kefir. Neem nu hooikoorts, het komt door een afweersysteem dat te overdadig reageert. Toen patiënten met hooikoorts dagelijks de probiotische drank dronken veranderde de allergische ontsteking in de neus. Ook waren er veranderingen in het bloed, wat te maken had met gecorrigeerde immuun responses. Belangrijke probiotica in kefir, waaronder L. casei maken dat kefir gezond is en hebben een belangrijke rol. Heb je een sterker afweersysteem nodig, dan heb je waarschijnlijk ook probiotica nodig. 4 5

Feit: kefir beschermt tegen virale infecties 6

kefir is gezond
Kefir is gezond, en heb je dringend probiotica nodig dan geniet je dagelijks van deze frisse zuiveldrank

Dit vind je bijvoorbeeld in melkkefir:

Lactobacillus: L. acidophilus, L. brevis, L. casei, L. casei subsp. Rhamnosus, L. paracasei, L.b. fermentum, L.b. delbrueckii subsp. bulgaricus en subsp. lactis, L.b. fructivorans, Lb. helveticus subsp. lactis, L. hilgardii, Lb. Helveticus, L. kefiri, Lb. kefiranofacience subsp. Kefirgranum, Lb. plantarum.

Voor je darmen én lever

Kefir is gezond voor de darmen, maar ook voor je lever heb je probiotica nodig. Het joghurtdrankje is namelijk een krachtige detoxer. Consumeer het rijkelijk en alles functioneert goed. Met meer dan 50 gezonde strengen die de darmen koloniseren, pathogenen verwijderen en de balans binnen darmflora herstellen. Een van de snelste manieren om een overgroei van gist of schimmel te krijgen is door een antibiotica kuur. Maar kuren maken je ook gevoeliger voor allergenen. Maak gebruik van de probiotica in kefir; het is simpel en niet duur. 6

Kefir, bron van tryptofaan

Kefir is gezond voor je hersenen. Voor lichaam en geest heb je probiotica nodig. Maar dat is natuurlijk niet voldoende. Behalve probiotica in kefir, zitten er nog meer belangrijke stoffen in.

  • Vitamines B: B2, B3, B6, B12, B11
  • Vitamine K, A en D
  • Enzymen, aminozuren, proteïnes en mineralen

2 Koppen kefir voor tryptofaan en vitamine B12

Weet je bijvoorbeeld dat 2 koppen kefir je je dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine B12 geeft? En wat dacht je van de aminozuren. Een ervan is tryptofaan, hét aminozuur dat je zenuwstelsel ontspant. De proteïnes die de drank bevat zijn compleet en worden makkelijk opgenomen in het lichaam. Kan je meer calcium en magnesium gebruiken, ook dan is kefir gezond. Kefir is een oergezonde drank als je probiotica nodig hebt, en meer. 7

Kant en klaar of korrels kopen?

Heb je probiotica nodig en wil je ook profiteren van de vitamines, enzymen, mineralen en aminozuren? Dan kun je kant en klare kefir kopen, of kefir korrels kopen. Google gewoon “kefir korrels” of “kefir maken”. Miljarden probiotica in kefir wachten om je te helpen! Kefir korrels zijn de beste manier om de probiotica tot je te nemen en je gezonde darmflora te geven.