Waarom is dit dieet bij migraine veelbelovend?

dieet tegen migraine

Heb je vaak last van hoofdpijn, dan probeer je wellicht of een dieet bij migraine voor jou de oplossing kan zijn. Een nieuwe publicatie beschrijft hoe je migraine verlichten kan met een dieet dat veel groene bladgroenten bevat. Waarom?

Voeding bij migraine, welke?

Wat kun je doen tegen chronische hoofdpijn? Werkt een dieet bij migraine? Het kan zijn dat als je veel donkere bladgroenten bij je voeding eet, je migraine verlichten zal. 1 Er is bewijs dat donkergroene groentes uitstekende voeding tegen migraine is.

Als je migraine-patiënt bent, ben je vast op de hoogte van de triggers. Ook weet je dan meestal wel de technieken om stress te verlichten. Je bent als geïnformeerde lezer ook wel op de hoogte van welke voeding bij migraine het beste is. In sommige gevallen werken deze interventies, maar helaas niet altijd. Ben je zo iemand die alles heeft geprobeerd zonder dat het migraine verlichten kon? Je zou het LIFE dieet kunnen proberen. LIFE staat voor Low Inflammatory Foods Everyday. Het zou zomaar kunnen dat je merkt dat je symptomen van migraine verlichten, na enkele weken. Een halmark van het dieet is dat er veel donkere bladgroenten gegeten worden.

Wist je dat er ook een top 10 Natuurlijke Pijnstillers tegen Migraine is?

Migraine verlichten door veel donkere bladgroenten

voeding bij migraine
Wil je een dieet tegen migraine, kies dan voor donkere bladgroenten

Migraine verlichten, vaak heb je vele wegen bewandeld om dit te bereiken. Je hebt episodische migraine: in dit geval heb je minder dan 15 dagen per maand last van hoofdpijn. Heb je echter vaker last dan 15 dagen per maand, wat op zich al veel is, dan heb je chronische migraine. Welke vorm je ook hebt: een dieet bij migraine dat helpt, is welkom. Want migraine kan van 4 tot 72 uur duren en is een ernstige, kloppende pijn in het hoofd. Waarbij je licht, geluid of geur niet kunt gebruiken. Hierna is het nog niet over, want dan ervaar je vermoeidheid, een slechte concentratie en gevoeligheid voor geluid. Die naweeën, noemen ze wel een migraine kater. Alle werkzame voeding tegen migraine is welkom, toch?

Dieet tegen migraine: meerdere keuzes

Bij het selecteren van voeding tegen migraine heb je een aantal keuzes die kunnen helpen. Waaronder voeding met een lage glycemische index, het ketogeen dieet en het vetarme dieet. Mocht je dit allemaal geprobeerd hebben en je kon niet de migraine verlichten, dan is er het LIFE dieet. Prima voeding bij migraine waarbij je ongeveer 200 gram donkere bladgroenten eet, en de inname van volle koren, zetmeelachtige groentes, olie, zuivel en rood vlees vaker vermijdt. 2 3

Lange tijd migraine vrij

Dit dieet tegen migraine kan migraine verlichten, binnen de betrekkelijk korte periode van 3 maanden. Hierna kun je voeding herintroduceren. Eten zoals eieren, ijsthee en zalm zouden hoofdpijn kunnen triggeren. Maar wel hoofdpijn die op te lossen is met aspirine. Verder is er een reele mogelijkheid dat je hiermee dé voeding tegen migraine hebt gevonden en dat je lange tijd migraine vrij bent.

Waarom werkt deze voeding bij migraine?

Onderzoekers denken dat je succesvol migraine verlichten kan met dit dieet tegen migraine, vanwege de carotenoïden. Specifieker gezegd, de beta-carotenen, die rijkelijk aanwezig zijn in donkergroene bladgroenten. Die antioxidanten verlichten systemische inflammatie en oxidatieve stress. 4 5 Het is de vraag of je het redt door “sjoemelen”, dat wil zeggen met behulp van carotenoïden-supplementen, groentepoeders. Dat is namelijk niet bewezen. Ook de zoete aardappel, toch rijk aan carotenoïden, werkt mogelijk niet. Waarschijnlijk vanwege de zetmelen die het bevat. Je moet het waarschijnlijk toch hebben van een écht dieet bij migraine, dus wel degelijk de voeding eten. Met uitzondering van de zoete aardappel dan.

Verlaging van ontstekingsstoffen

Dit dieet bij migraine is succesvol omdat het de CRP-spiegels verlaagt (C-reactieve proteïne). Hoe hoger het CRP des te meer ontsteking in het lichaam en hoe groter de kans op gerelateerde ziektes. Zoals reumatologische of cardiologische. Het mooie van deze voeding tegen migraine, de donkere bladgroenten, is dat CRP redelijk goed stabiel blijft. Of dit nu komt door de beta-carotenen of mede door de fyto-nutriënten, wat maakt het uit als het helpt? Beide helpen want ook met de inname van fytonutriënten zul je migraine verlichten. 6 7

Hou een dagboek bij

Als je een dieet tegen migraine gaat volgen, bedenk dan ook dat de samenstelling van darmbacteriën (het darmmicrobioom) eveneens van grote invloed is. Elke verandering in darmflora merk je in lichamelijke en geestelijke klachten. Wel is het zo dat je met verandering van voeding, eveneens verandering van darmflora bereikt.

Wil je migraine verlichten en besluit deze voeding tegen migraine te gaan gebruiken? Hou een dagboek bij, zodat je precies kunt nazoeken wat wel/ niet voor je werkte. Wat je in je mond stopt is wel belangrijk, en dit dieet bij migraine kan voor jou de weg zijn naar de omkering, preventie of behandeling van migraine.