Iets krachtigs tegen veroudering: neem dit extract!

tegen veroudering

Veroudering stoppen kunnen we niet. Wel kunnen we het remmen. En wie wil dat niet? Nieuw onderzoek in journal Nature Metabolism meldt dat je met extract van een welbekende vrucht veel bereikt. Lees hoe!

Wat werkt tegen veroudering? Dat zijn verschillende dingen, van tomatensap, cacao tot aloë vera. Hier kun je iets aan toevoegen volgens een publicatie in journal Metabolism. Namelijk druivenpitextract. Veroudering stoppen is helaas nog niet mogelijk. Wel kun je veroudering remmen en het extract tegen aging nemen.

Veroudering remmen is niet onmogelijk

Want aging is een risicofactor voor veel gezondheidsissues. We krijgen immers steeds meer “roestcellen.” Roestcellen (senescent cellen), dat klinkt niet positief. En dat is het ook niet. hoe meer roestcellen des te slechter het met ons gesteld is. Roestcellen kunnen maar beter het veld ruimen. Maar hoe raken we ze kwijt, zodat we veroudering remmen? Er zijn meerdere manieren, maar de studie vertelt ons dat druivenpitextract een hele potente methode is.

Dat druivenpitextract het aftakelingsproces remt, bewees een studie op muizen. Waaruit bleek dat de beestjes een langere levensduur en betere gezondheid hadden dankzij het extract. De studie in Nature Metabolism borduurde verder op de muizenstudie. Met de vraag: werkt extract van druivenpitten ook tegen veroudering bij mensen?

Wat veroudering van de huid betreft:

Aloë vera draait huidveroudering terug

Cacao: vermindert daadwerkelijk rimpels

Tomatensap: goedkoop anti-rimpel drankje dat werkt

Weg met de oud makende roestcellen

Fijn dat ze dit onderzoek deden. Want we weten best datveroudering stoppen, nog ver weg is. Maar als we het kunnen vertragen, waarom niet! Gezien het gegeven dat aging de sleutel is naar veel chronische aandoeningen, willen we waarschijnlijk doen wat we kunnen tegen veroudering. In de afgelopen jaren verscheen een serie medicijnen met de naam: senolytica. Die moesten de “roestcellen” vernietigen.

Hoe geweldig is het dat er nieuwe senolytica zijn, puur natuur! Afkomstig van druivenpitextract. Het zijn procyanidinen. Omdat ze de effecten van roestcellen tegengaan, werken ze enorm goed tegen veroudering. En dat in lage doses. Beter gezegd: in lage doses remmen ze het proces, echter in hoge doses vernietigen ze de zogeheten roestellen.

Nuttige informatie, aangezien veel roestcellen in onze organen zitten. Onze nieren, lever, longen en prostaten: ze ontkomen er niet aan. Het is bijzonder dat een behandeling met druivenpitextract dit niet zomaar een beetje tegengaat, maar gewoon omkeert. Bij muizen dus.

Niet stoppen, maar wel op de goede weg

veroudering stoppen
Veroudering stoppen kan weliswaar niet, maar veroudering remmen is wel mogelijk!

En hoewel veroudering stoppen te hoog gegrepen was, hadden de muizen een

  • Krachtiger grip
  • Maximale loopsnelheid
  • Groter uithoudingsvermogen
  • Meer dagelijkse activiteiten
  • Betere balans

Langer leven!

De diertjes leefden langer, wat ook gold voor de oudste muizen in het experiment. Voor de diertjes betekende het extract een levensverlening van 9.4%. Als je dit omrekent naar mensen dan betekent dat een levensverlenging van bijna 65% . En als het extract op ons hetzelfde effect heeft als op de muizen dan hebben we een langer leven zonder nare chronische en auto-immuunziektes. Een bewijs dat veroudering stoppen vooralsnog niet mogelijk is (was dat maar waar!) maar veroudering remmen wel degelijk binnen de mogelijkheden ligt. Middelen die tegen veroudering werken zijn soms zo simpel, zoals dit extract.