Goed Gezond houdt jou op de hoogte!

Alexandra Groot, auteur Goed Gezond. Interesses en achtergrond: (orthomoleculaire) voeding en gezondheid.

Doel van deze blog

Het doel van blog Goed Gezond is lezers informeren. Over gezondheid en voedingevidence based en onderbouwd. Omdat het als lezer handig is om te weten waar iets op gebaseerd is. Meestal lift gezond(er) levenvoor het oprapen en vaak nog op een eenvoudige manier.

Voor iedereen die meer wil weten over gezondheid en voeding

Iedereen die geïnteresseerd is in/meer wil weten over gezondheid en voeding kan op deze blog actuele informatie vinden!

Elke dag nieuws

Goed Gezond houdt jou op de hoogte! Vrijwel elke dag verschijnt er een nieuw artikel (m.u.v. het weekend) op Goed Gezond. Met info afkomstig uit recente onderzoeken. Die zijn gepubliceerd in gerenommeerde medische vakbladen (zie de bronvermeldingen).

Boordevol informatie

Dus kijk lekker rond. Deze blog zit boordevol informatie. En wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over gezondheid? Dan abonneer je je op de nieuwsbrief! Hiernaast is er ook een Facebook pagina van Goed Gezond. Waarop nog meer nieuws te vinden is.

Rubrieken

Deze blog is onderverdeeld in veel rubrieken. Alle informatie komt uit recente onderzoeken. Een overzicht:

Darmen en gezondheid

Wil je het laatste nieuws weten over alles wat met je darmen te maken heeft? Onthullingen over darmbacteriën, een lekkende darm en darmgezondheid in het algemeen vind je dit onderdeel. Steeds vaker blijkt hoe belangrijk de darmflora zijn voor onze gezondheid. Daarom lees je hier wat gunstig/niet gunstig is voor je darmen.

Mentale gezondheid

Wat is het actuele nieuws over de hersenen en aandoeningen? Welke (natuurlijke) middelen helpen? Ook in deze rubriek lees je recente onthullingen over vitamines, mineralen en voeding en de effecten op je brein.

Anti-aging

Als we veroudering konden afremmen, zouden we dit zeker doen. Wat maakt dat we sneller verouderen? Suikers, E-nummers en verkeerde voeding: ze werken snellere veroudering in de hand. Terwijl andere voeding zeer duidelijk een gezonde huid en vitaal lichaam in stand houdt. Hier vind je alle actuele informatie!

Lever gezondheid en ontgiften

Aangezien de lever een heel belangrijk orgaan is, heeft het een uitwerking op veel aspecten van de gezondheid. Naast een vette lever maken ook andere leveraandoeningen een snelle opmars. Maar hier lees je welke natuurlijke middelen je lever weer gezond maken.

Afvallen u0026amp; bewegen

Natuurlijk valt er over afvallen en bewegen ook veel te melden. Wat kun je bijvoorbeeld doen voor een betere stofwisseling en vetverbranding? Uit onderzoeken blijkt dat de aanpak vaak heel eenvoudig is.

Kruiden en planten

Niet minder interessant is de rol van kruiden en planten. Tegenwoordig heeft hun uitwerking weer de interesse van de wetenschap. Daar kunnen we ons voordeel mee doen. En studieresultaten zijn vaak heel verrassend! Denk maar eens aan het maken van bepaalde kruidencombinaties zodat je een krachtigere werking krijgt. Wist je trouwens dat uit studies blijkt dat bepaalde kruiden net zo effectief zijn als sommige medicatie?

Natuurlijk gezond bewezen

Nog zo’n interessant onderwerp. Er zijn zoveel natuurlijke middelen die je je gezondheid weer teruggeven. Zelfs bij chronische pijn biedt de natuur uitkomst. Denk maar aan de krachtige en effectieve natuurlijke ontstekingsremmers en pijnstillers. Vaak heb je het al in je keuken staan.

Getest

Omdat een supplement soms geen overbodige luxe is, is deze rubriek handig. Hierin vind je welke supplementen voldoen qua opname en zuiverheid. Dus lees wat de testen zeggen over

Fibromyalgie, chronische vermoeidheid

Beide aandoeningen zijn ontwrichtend voor het dagelijks leven. Nu wordt ook fibromyalgie veelvuldig onderzocht tegenwoordig. Uit de onderzoeken komen verschillende interessante aanknopingspunten.

Recent nieuws over voeding

“Laat voeding je medicijn zijn”. Dit was de uitspraak van de Griekse arts Hippocrates. Vandaag de dag grijpt de wetenschap hier weer op terug. Daarom is er over voeding en gezondheid enorm veel te melden. Additieven, transvetten, bewerkte koolhydraten: geen wonder dat we erop achteruit gaan. Het goede nieuws is dat er ook zoveel positiefs te melden is. Want er is veel dat we zelf kunnen doen voor een betere gezondheid. Dan hoeft het niet duur en ingewikkeld te zijn.

Contact

Voor opmerkingen, suggesties of samenwerking kun je contact opnemen via het mail@goedgezond.info. Ik heb geen interesse in gastartikelen die van bedrijven en marketingbureaus komen, linkruil en linkbuilding. Mails hierover worden genegeerd.