Goedgezond. Recent nieuws over gezondheid

Op deze blog vind je informatie over recent wetenschappelijk nieuws op gebied van gezondheid. Zodat je goed op de hoogte blijft!

Recent nieuws over gezondheid op goedgezond.info

goedgezond.info recent nieuws over gezondheid
Op goedgezond.info lees je recent wetenschappelijk nieuws over gezondheid

Op goedgezond.info vind je recent nieuws over gezondheid. Om een paar voorbeelden te noemen, dit nieuws gaat onder andere over

Darmen

Sinds de laatste decennia krijgen de darmen met hun darmbacteriën steeds meer wetenschappelijke belangstelling. Darmen zijn voor onze gezondheid erg belangrijk. Onze microflora blijken onze gezondheid, stemming en zelfs voedingskeuzes behoorlijk te beïnvloeden. Dit melden onderzoeken keer op keer.

Lever

Onze lever maakt overuren. Dit belangrijke orgaan is continu bezig om ons lichaam te filteren van giffen en andere ongewenste stoffen. Zo houden we een goede gezondheid. Maar helaas is deze duizendpoot vaak overbelast. Overbelasting komt door ons voedingspatroon, stress en leefstijl. Hoe kunnen we de lever een handje helpen bij ontgiften en hoe ontlasten we dit orgaan? Goedgezond.info houdt je op de hoogte van nieuws over de lever.

Fibromyalgie, chronische vermoeidheid

gezondheid, fibromyalgie
Er zijn telkens weer nieuwe wetenschappelijke bevindingen over fibromyalgie. Via goedgezond. info blijf je op de hoogte

Op Goedgezond lees je ook de recente ontwikkelingen op gebied van fibromyalgie. Fibromyalgie en chronische vermoeidheid zijn nauw met elkaar verbonden. Vandaag de dag komt men steeds meer terug op de stelling dat de ziekte tussen de oren zit. Zo laat de wetenschap ons interessante dingen weten. Mogelijk spelen leptine, insulineweerstand en ontsteking in de hersenen een rol. Zo krijgen we steeds meer inzicht in onze gezondheid.

Vetverbranding

Dit is een onderwerp dat velen interesseert. Hoe ondersteun je vetverbranding? Zo wie zo bleek onlangs hoe goed gember helpt bij het afvallen, en hoe deze specerij de vetverbranding stimuleert. Typ “vetverbranding” in het zoekvak linksboven, en je bent weer op de hoogte. Want ook een normale vetverbranding hoort bij een goede gezondheid.

Stofwisseling

Dan de stofwisseling. Als deze te traag verloopt zitten we niet lekker in ons vel. Want door een trage stofwisseling lukt het niet om af te vallen, en krijgen we overgewicht. Hiernaast merken we dat onze gezondheid minder wordt. Dus wat we -evidence based- kunnen doen voor een gezonde stofwisseling, dat lees je in het onderdeel “stofwisseling”.

Anti-aging door de juiste voeding

Veel ziektes zijn leeftijd gerelateerd. Helaas beginnen ze op een eerdere leeftijd, vergeleken met vroeger. Dus is het interessant te weten welke voeding en kruiden een anti-aging werking hebben. Niet alleen voor de huid! Maar voor je hele lichaam. Kruiden, planten en voeding hebben een positieve invloed op onze gezondheid. Via goedgezond.info blijf je geïnformeerd.

Tips over gezondheid

Wat zou goedgezond.info zijn zonder handige tips over gezondheid? Hoe je huisvliegen bestrijdt, wat je met baking soda kunt doen en welke planten de lucht in huis zuiveren: het staat bij “tips.” Wetenschappelijk onderbouwd, dus doe er je voordeel mee.