Maak zelf een effectief anti-verouderingsserum met vitamine C

OEDGEZOND.INFO

Bij het ouder worden verliest de huid collageen en elastine. In de strijd tegen huidveroudering, kan men zich hier dus op richten: collageen beschermen en zorgen voor aanmaak van nieuw collageen. Bepaalde voedingsstoffen beschermen collageen: in het bijzonder de antioxidant vitamine C.

Vitamine C beschermt collageen en maakt nieuw collageen aan

Huidonderzoekers weten dat en hebben dit aangetoond. Een vitamine C serum zelf maken en direct toevoegen, is enorm effectief. Bovendien is het betaalbaar en eenvoudig te maken (slechts 3 ingrediënten). Vrijwel direct merkt je het verschil aan je huid.

Toegevoegde vitamines werken alleen indien direct aangebracht

We worden weliswaar overspoeld met anti-veroudering crèmes en serums, maar heb je wel eens de prijs gezien van een vitamine serum tegen huidveroudering? Veertig euro voor een flesje is niets. De crèmes zijn wat goedkoper. We zouden het er op zich wel over hebben, als het maar zou werken. Het probleem is echter: zodra vitamines zijn toegevoegd in cosmetica, verliest het zijn kracht. Je koopt het dus vanwege de speciale werking (toegevoegde vitamines), maar hebt er niets aan.

Eenvoudig recept, maar effectief !

Hieronder vind je een eenvoudig recept om zelf een effectief vitamine C serum te maken. Het is betaalbaar voor iedereen, en eenmaal de ingrediënten gekocht (slechts 3), kun je er veel serums van maken. Natuurlijk is deze ook voor mannen ! Mannen kunnen het serum gebruiken ná het scheren, wanneer de poriën open staan.

Resultaat vrij snel merkbaar

Een sterke en elastische huid komt door collageen en elastine. Bij het ouder worden neemt de productie af. Maar ook worden de bestaande vezels poreus en beschadigen ze sneller. De huid wordt slapper, dunner en er ontstaan rimpels. De zon is de grootste boosdoener. Door direct vitamine C toe te voegen aan de huid, brengt je zeker geen water naar de zee. Het ‘geheim’ is dan ook: direct toevoegen. Het verschil is bijna direct zichtbaar, maar de sleutel is: consequent volhouden. Het eerste dat merkbaar is, is de verbetering van de teint. De huid krijgt een gezonde kleur.

Hoe te maken ?

Een andere naam voor vitamine C is ascorbinezuur. Ascorbinezuur is goed betaalbaar. Wanneer je het gebruikt om zelf serums te maken, doe je er natuurlijk lang mee. Ascorbinezuur is niet 100% natuurlijk, maar heeft ook synthetische eigenschappen. Wilt je het helemaal natuurlijk hebben, dan is er Camupoeder. Camu wordt ook wel ‘superfood’ genoemd, en bevat 60X meer vitamine C dan een sinaasappel.

  • 1 theelepel ascorbinezuur
  • (Of: 1 theelepel camupoeder)
  • 2 theelepels gedestilleerd water
  • Goed glad maken
  • 2 theelepels biologische glycerine

De versheid bepaalt dus de effectiviteit. Je kan dit serum maximaal een week bewaren.

Voor mannen goed na het scheren, wanneer de poriën open zijn.
‘s Morgens en ‘s avonds opbrengen, nadat gezicht en decolleté gereinigd zijn. Het antiverouderingsserum is ook erg fijn voor de handen.

Succes !

Ook goed voor de huid (vanwege collageen!) + huid en nagels en ook makkelijk zelf te maken. Nog een krachtige ontgiftiger ook!

Edit 27 juni 2017. Ik wil u wijzen op een webwinkel met mooie producten voor een zeer betaalbare prijs. De webwinkel is Victoria’s Health. Het aanbod goede producten en de schappelijke prijzen is bijna niet te geloven. Ook wat betreft vitamine C hebben ze een goed serum van The Ordinary: Vitamin C suspension 23%, voor de prijs van nog geen 5 Britse Ponden. Daar kun je het zelf niet voor maken. Op Victoria’s Health staan meer vitamine C-producten , ook van andere merken. Uit onderzoeken blijkt dat antioxidanten de manier zijn om de huid jong en gezond te houden. Heb geduld met het product en blijf het consequent gebruiken. Ook belangrijk: vermijdt over-gebruik. Over-gebruik van vitamine C op de huid, zou veroudering in de hand kunnen werken. Gebruik dit dus in combinatie met een ander product, en wissel het af. Victoria’s Health is gevestigd in Groot Brittannië, heeft een uitstekende klantenservice en levert ook in Nederland. (Deze toevoeging is niet gesponsord, noch heeft Goedgezond belangen bij het genoemde bedrijf).

Alexandra.