DIY

Maak je eigen bodycrème, lekker natuurlijk !

Share Button

Je eigen bodycrème maken, is heel eenvoudig ! Het is fijn om je huid echt te voeden met een natuurlijk product, in plaats van chemicaliën (zoals triclosan) in de huid te stoppen. Hier vind je een simpel recept voor een voedende, hydraterende bodycrème. Er is niet veel voor nodig.

Je hebt een blender nodig.

En:

Kokosolie, shea butter, zoete amandelolie, vanille-extract.

Kokosolie

bodycreme3bodycreme1

Deze koop je biologisch, koudgeperst, virgin (niet ontgeurd) en bij voorkeur in glas verpakt. Kokosolie virgin is stabieler. Kokosolie is hypoallergeen, en het bevat een mix van vetzuren, waaronder triglyceriden. Het maakt de huid zacht en soepel. De olie is een prima moisturizer en de vetzuren voorkomen verlies van vocht van de huid. De drie vetzuren laurinezuur, caprinezuur en caprylic zuur zijn de moeite waard om apart te vermelden: deze beschermen tegen infecties.

De olie bevat ook vitamine E: per 100 gram olie/0.1 mg. Doordat kokosolie rijk is aan proteïnen, houdt  de olie de huid gezond, en vindt er verjonging plaats. Voor beschadigde huidcellen zijn proteïnen onmisbaar, omdat ze deze kunnen vervangen. Bij mensen die proteïne-arm eten, gaat het proces herstelt de huid zicht een stuk trager.

Shea butter

Koop deze ook 100% natuurlijk. Shea butter is vet afkomstig van de vruchten van de Afrikaanse Karité-boom. De boter voedt een droge huid, is geschikt voor de gevoelige huid. De romige boter zorgt voor behoud van elasticiteit en soepelheid van de huid.

De boter hydrateert uitstekend en bevat vitamine A en E. De boter wordt ook wel ‘natuurlijke vitamine A crème’ genoemd (de werking van vitamine E uit shea butter is minder duidelijk). Het verbetert toestand van eczeem, rimpels en dermatitis. De moisturizers in shea butter zijn dezelfde zoals die geproduceerd worden door de talgklieren.

Zoete amandelolie

Deze koop je biologisch en koudgeperst. De olie is één van de meest waardevolle oliën voor de huid. De olie is vloeibaar en heeft een hele lichte nootachtige geur. Deze prima moisturizer, voedt de huid en trekt goed in. Heel geschikt bij een droge en gevoelige huid. Maakt de huid zacht en glad, en is een goede ‘anti-rimpel’ olie. Amandelolie bevat vitamine A, B, E, mineralen (ijzer, kalium, magnesium, fosfor, zwavel, natrium, calcium), carbohydraten en proteïnen.

Vanille-extract

Geeft de bodycrème een heerlijke geur. Dit kan natuurlijk ook een ander extract zijn, afhankelijk van je voorkeur.

Om de bodycrème te maken, neem:

  • 1 eetlepel kokosolie
  •  1 eetlepel shea butter
  •  2 eetlepels zoete amandelolie

(Natuurlijk kun je de ingrediënten ook verdubbelen)

Stop deze in de blender en meng het. Gebruik een donkere pot om de crème te bewaren, om het voor licht te beschermen en vers te houden.

Als laatste voeg je 5 druppels vanille extract toe (of een ander extract).

Je natuurlijke, voedende bodycrème is klaar. Ook leuk om cadeau te doen !

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Tonijnsalade waar geen tonijn in zit. Maar wat er wel in zit, is schrikbarend !

Eenvoudig drankje tegen hooikoorts

Meer gewicht verliezen door meer eten, kan dat?

Deze krachtige ontgifter geeft power aan body, brain, beauty en immuunsysteem. Makkelijk te maken!

Proteïnes onmisbaar voor behoud jeugdigheid, sterke spieren en vitaal lichaam bij ouder worden

gezonde voeding

8x Gezonde voeding die DNA beschadigt als je overdrijft

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.