Tips

Zelf vetvrije chips maken !

Share Button
Zo maak je zelf vetvrije chips-  Soms heb je zin in iets hartigs en wil je gewoon een portie aardappelchips. Chips eten gaat niet altijd zonder schuldgevoel, er zitten veel calorieën in. Geen schuldgevoel, en toch lekker chips eten: maak ze gewoon zelf. En dan vetvrij.  Het kost hooguit een half uurtje.


Benodigdheden: aardappel (liefst rode), zout, eventueel andere kruiden (knoflook, bieslook, peper, paprikapoeder), bakpapier.

Klaarmaken in de magnetron: schil de aardappel en snijdt hem in dunne plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Dunne plakjes staan garant voor knapperigheid. Leg de plakjes op draaibord van de magnetron, op bakpapier. Laat de schijfjes vrij liggen. Je doet de magnetron op vol vermogen, en checkt na vier minuten hoe het ervoor staat. Wanneer bruine vlekken komen, doe je het deurtje open zodat damp eruit kan. Herhaal het proces, net zolang tot ze bruin en knapperig zijn. 100 Gram zelfgemaakte chips bevat 50 calorieën minder, dan 25 gram gewone naturelchips.

Eet smakelijk!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Verlichting bij chronische pijn, wat is beter: warmte of kou?

Levertraanolie: wat zit erin, en wat zijn de voor- en nadelen?

11 slimme ingrediënten voor je zomerdrankje (want: afslankend effect !)

Gezonde darmbacteriën beschermen tegen vrijwel elke ziekte -nieuwe studie

Vergeet aftershave, knoflookgeur maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen, zegt studie

Granaatappelsap drinken om je hart en aderen gezond te houden

Zuurvormende voeding vermijden: meer energie en een beter uiterlijk

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.