Stofwisseling

Appel beïnvloedt stofwisselingsproces positief

Share Button

Snoep verstandig, eet een appel: dit motto blijkt te kloppen. Met name Granny Smith-appels helpen in de strijd tegen overgewicht en enkele ernstige, bijkomende effecten daarvan.

Appel: positief effect op stofwisseling

Het eten van deze appels gaat problemen tegen die samenhangen met overgewicht, zoals lichte en chronische ontstekingen, die op hun beurt diabetes kunnen veroorzaken. Ze beïnvloeden ook bepaalde stofwisselingsprocessen die in verband worden gebracht met overgewicht, en ze zorgen voor een vol en verzadigd gevoel.

Alle appels bevatten onverteerbare stoffen, zoals voedingsvezels en polyfenolen, die de groei van goedaardige bacteriën in de dikke darm stimuleren. Maar de allerbeste appel – met veel onverteerbare stoffen – is de zure, groene Granny Smith. Die bevat meer van deze stoffen dan de rassen Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh en Red Delicious, aldus onderzoekers van de Staatsuniversiteit van Washington.

Bron: Food Chemistry

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Training spiermassa op oudere leeftijd loont, ook voor hartpatiënten

Ziekte van Lyme natuurlijk behandelen

Kokosolie zorgt voor gezondere lever en beter vetprofiel

Bij vette lever zijn verzadigde vetten beter dan sommige plantaardige oliën

Brandend maagzuur: wat je hierover moet weten en hoe je dit natuurlijk aanpakt

Huid: TOP 10 tips van dermatologen

Te lang zitten is dodelijk, voor geest en voor lichaam

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.