Antioxidanten, vitamines, mineralen Tips

Zo kom je sneller van de griep af

Share Button

We vrezen allemaal de dag waarop we horen dat het griepvirus rond gaat. Je kunt de duur van griep zo kort mogelijk houden, op zo’n drie dagen. Kijk eens naar de strategieën en middelen die de grieptijd verkorten, of zelfs weghouden.

Sneller van de griep af

Als we horen dat het griepvirus weer rondgaat steekt een ongemakkelijk gevoel op. We voelen de eerste tekenen al opkomen ergens in ons lichaam. Telkens als je hoest, niest of een prikkel in je keel voelt vraag je je af of je aan de beurt bent. En als dit inderdaad zo is, wat kun je dan verwachten? Hoe lang zal het duren en hoe erg zal je er onder lijden?

De griep duurt meestal 3 tot 5 dagen als je normaal gesproken gezond bent. De akelige aandoening kan wel een lange nasleep hebben als je immuunsysteem verzwakt is. De besmettelijke aandoening van de luchtwegen wordt veroorzaakt door een virus die de neus, keel en longen infecteert ( volgens Centers for Disease Control and Prevention). Het kan van alles veroorzaken, van verkoudheid tot ernstige symptomen.

Twee bekende veroorzakers van het griepvirus zijn influenza A en influenza B. Meestal slaan ze jaarlijks toe in het griepseizoen die vroeg in december start, en ergens in april eindigt. De piek ligt van midden januari tot half februari.

Symptomen van griep

Als je aan het virus bent blootgesteld, kan het een paar dagen duren voordat de symptomen verschijnen. Op een ochtend word je wakker en voel je je geradbraakt. Heb je eenmaal de griep, dan ervaar je een van de volgende symptomen. En als je pech hebt, heb je ze allemaal:

. Waterige ogen, en soms zijn je ogen gevoelig voor licht
. Een hoge lichaamstemperatuur, al dan niet afgewisseld door rillingen
. Een loopneus of verstopte neus, zere keel en hoesten
. Snelle hartslag
. Pijn en hoofdpijn, vooral in het voorhoofd en rond de ogen
. Enorme vermoeidheid
. Een maag die van streek is, overgeven, diarree (komt meer bij kinderen voor)

Hoe lang gaat dit duren

Sommige strengen van het griepvirus zijn hardnekkiger dan andere. Of je nu milde of ernstige griep hebt, je wilt graag weten hoe lang het duurt voordat je er weer bovenop bent. Normaal gesproken kun je rekenen op 3-5 dagen. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een chronische medische conditie kunnen echter langer geveld zijn. Zelfs gezonde mensen kunnen nog wekenlang zwak en vermoeid zijn.

Hoe lang ben ik besmettelijk

Je kan 5 tot 10 dagen besmettelijk zijn, dus probeer thuis te blijven als je denkt dat je de griep hebt. Een goede handhygiëne en het bedekken van je mond en neus wanneer je hoest of niest voorkomt verspreiding.

Wat zijn de complicaties

Sommige mensen ontwikkelen complicaties door de groep. Als je de aandoening hebt, ben je ontvankelijker voor secundaire virussen en bacteriën. Meestal vallen ze je neus, keel, sinussen of longen aan, en kunnen ze longontsteking veroorzaken. Deze theesoorten werken in ieder geval krachtig tegen ziekteverwekkers. Het is zeldzaam, maar de griep kan ook leiden tot een bloedinfectie, of ontsteking van het hart, brein of de spieren.

Griep en verkoudheid

Vitamine C

 • Voor het rhinovirus geldt dat deze minder kans heeft als de neus warm gehouden wordt.
 • De inname van extra vitamine C heeft zeker nut om respiratoire en griep virussen te voorkomen. Megadoses vitamine C voor of na het verschijnen van de symptomen verlicht en voorkomt symptomen van dit soort virussen. Zo zorgde de inname van 1000 mg vitamine C bij aanvang van de symptomen (de eerste 6 uur, 1000 mg per uur, en vervolgens 3 x per dag 1000 mg) voor een afname van de symptomen (85%). 1

Vitamine D

Vitamine C is niet de enige vitamine die effectief is tegen griep. Vitamine D damt griepverschijnselen eveneens stevig in, vooral als er begonnen wordt met een hoge dosis. Een publicatie meldt een eenmalige dosis van 50.000 ie vitamine D3, óf 3x per dag 10.000 ie voor de duur van 2 tot 3 dagen. Dit zou drastisch resultaat geven, veilig zijn 2   3 en zelfs de symptomen compleet opheffen, binnen 48 tot 72 uur.  2

Immuunsysteem

Hoe sterker het immuun systeem, des te kleiner de kans dat je griep oploopt en ziek wordt. Eet goed gebalanceerd en consumeer in ruime mate groenten en fruit. Overweeg een vitamine D supplement. 2 Regelmatig bewegen houdt je lichaam –en vooral je longen- gezond en vermindert de kans op complicaties. Hygiëne is belangrijk, dus was je handen vooral als je op openbare plaatsen bent geweest. Bedenk je neus en mond als je iemand hoort niezen in je omgeving. Draag eventueel een sjaal, die kun je makkelijk even over je neus trekken in zo’n geval.

Eet slimme anti-griep tussendoortjes voor een sneller herstel

 

Dit zijn krachtige anti-griep tussendoortjes!

Andere natuurlijke middelen die de grieptijd verkorten

 • Echinacea
 • Antiwei
 • Noord Amerikaanse ginseng
 • Bessen
 • Guava thee
 • Bai Shao
 • Zink
 • Vitamine C
 • Probiotica
 • Zwarte thee
 • Groene thee
 • Echinacea thee
 • Zoethout thee
 • Echinacea thee
 • Heet water met honing en citroensap of appel cider azijn
 • Een alkaline dieet
 • Je zelfgemaakte anti-griep thee

En nog deze top 6 anti-griep middelen

Deze 6 natuurlijke anti-griep middelen zijn toppers

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Ziekte van Lyme natuurlijk behandelen

Moe, geen energie, down ? Eet wat vaker bonen: oppepper voor lijf en humeur !

14 Negatieve effecten die een zittend bestaan op je lichaam heeft

Teveel suiker tast denkvermogen aan: let op de verborgen suikers zoals fructosesiroop !

Deze 13 natuurlijke middelen doen haren sneller groeien

De poorten van serotonine, nieuwe studie

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.