Afvallen

Man verliest 12,5 kilo in 50 dagen, en zonder dieetsleur. Hoe?

Share Button

Andy Leeks schreef een artikel voor Yahoo over zijn ervaringen met gewichtsverlies, en vertelt wat voor hem werkte. Leeks wilde afvallen en had geen zin in het dieet-verveling, een voor afvallers bekend probleem. Door dieetsleur, hou je niet vol en komen kwijtgeraakte kilo’s er vaak ook weer aan. Hij bedacht een plan tegen dit probleem en besloot om 50 dagen lang 10 verschillende diëten te doen. En met succes.

Hij selecteerde de beste en effectiefste 10 diëten en maakte het volgende dieetplan en volgde elk dieet 5 dagen :

vijf
5:2 dieet: simpel

Dieetdagen 1-5: het 5:2 dieet  (verloren gewicht: 450 gram )

Het 5:2 dieet is vrij simpel. Het houdt in dat je 5 dagen in de week normaal eet zonder restricties, alleen overeet je jezelf niet. De andere 2 dagen van de week (die elkaar niet persé hoeven op te volgen) eet je maar 600 calorieën op een dag (en 500 wanneer je een vrouw bent). Het verwachte gewichtsverlies op deze manier is een halve kilo per week.

Dieetdagen 6-10: het Special K dieet  (verloren gewicht 2.26 kilo)

De makers van Special K granen beloven 2,5 kilo gewichtsverlies in 2 weken. Elke dag vervang je twee normale maaltijden met Special K opties zoals: koude of warme granen, proteïnerepen en shakes. Ook vervang je elke dag 2 dagelijkse tussendoortjes met een Special K tussendoortje zoals: brownie bites, cracker chips, crackers e.d. De resterende maaltijd is een gezonde maaltijd die op de website van Special K aanbevolen wordt.

Dieetdagen 11-15: Balans dieet (verloren gewicht: 1,8 kilo)

Het balansdieet dat Leek 5 dagen volgde komt van  UK’s National Health Service’s. De afvaller maakt de juiste voedingskeuzes maken en eet gevarieerd en uitgebalanceerd :

  • Veel fruit en groenten
  • Veel brood, rijst, aardappels en pasta (dus zetmeelrijk)
  • Beetje vlees, vis, eieren, bonen en andere bronnen van proteïnen
  • Wat melk en zuivel
  • Vet- en suikerarm drinken en eten

Leek adviseert om dit dieet regelmatig toe te passen als gezonde leefstijl, wanneer je je ideale gewicht bereikt hebt. Hoewel zetmeelrijke voeding vreemd lijkt in een dieet, raakte hij toch bijna 2 kilo kwijt.

Dieetdagen 16-20: Sapdieet (verloren gewicht: 2,5 kilo)

Dit bestaat alleen maar uit groente- en fruitsappen.

Dieetdagen 21-25: Atkins dieet (verloren gewicht: 0.7 kilo)

Bij dit dieet wordt geen brood, fruit en andere bronnen van koolhydraten gegeten. Er wordt proteïnerijk gegeten in de vorm van vlees, vis, ei en kaas. Van Atkins wordt weleens geclaimd dat dit het enige is dat werkt, maar het vergt wilskracht om dit consequent vol te houden. Er wordt veelal aangenomen dat het ongezond is op de lange duur.

Dieetdagen 26-30: Raw Food dieet (verloren gewicht 1,4 kilo)

Van carnivoor (Atkins) word je naar herbivoor. Je eet steeds kleine porties ongekookte en pure groenten en fruit. Er wordt weleens gedacht dat het eten van raw food de kans vergroot dat je ook porties bacteriën en virussen naar binnen krijgt. Of het ermee te maken heeft is gissen, maar Leeks werd tijdens deze 5 dagen ziek en moest in bed blijven.

Dieetdagen 31-35: Babyvoeding dieet (verloren gewicht: 450 gram)

Bij dit dieet gaat het om de calorie restrictie. Je vervangt twee tot drie maaltijden per dag met babyvoeding.

Dieetdagen 36-40: Calorie controle (verloren gewicht: 900 gram)

Dit dieet hanteert het basis fundament van afvallen: minder calorieën naar binnen, meer calorieën verbranden. Er moeten calorieën geteld worden en er is begrenzing: bijvoorbeeld maximaal 1200 of 1500  calorieën per dag, als het maar minder calorieën zijn dan het aantal dat verbrand wordt. Alles mag gegeten worden, als je de grens maar aanhoudt. Apps kunnen helpen om de calorieën te tellen.

Dieetdagen 41-45: Grapefruit dieet (verloren gewicht: 450 gram)

Er van uitgaande dat grapefruit vet verbrandt, wordt er voor of na elke gebalanceerde maaltijd een grapefruit of grapefruitsap gedronken. Hiermee verloor Leeks een halve kilo.

Tip; waarom en hoe grapefruit, (en ook citroen, limoen en bittere sinaasappel) een afslankend effect heeft, lees je in: 11 slimme ingrediënten voor je zomerdrankje

Dieetdagen 46-50: Koolsoep dieet (verloren gewicht: 1,4 kilo)

Het koolsoep dieet bestaat al heel lang. Het komt er op neer dat je elk maal vervangt door 1 of 2 koppen koolsoep. Dat is alles. Het is lastig om vol te houden, en lukt alleen een paar dagen. Maar het werkt wel. Bron:

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Avocado bij de lunch kan helpen bij gewichtbeheersing

Wat je moet weten over slechte adem, plus 7 natuurlijke remedies

(Nog) 9 Bewezen effectieve manieren om sneller buikvet te verliezen -Deel II

Vitamine B3 nicotinamide vermindert kans op huidkanker met 23%

Waarom de avocado het kroonjuweel van gezonde voeding is; feiten

Ik val niet (meer) af, wat nu ?

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.