Giffen Tips

Zo was je effectief en eenvoudig pesticiden van groente en fruit

Share Button

Fruit en groenten zijn soms een pesticide cocktail; zo zijn er op de Nederlandse aardappel en ui tientallen verschillende pesticiden gevonden. Gebruik van pesticiden in Nederland is toegenomen, niet afgenomen. Reden des te meer om groente en fruit goed te wassen, maar hoe verwijder je het eenvoudig en effectief pesticiden van fruit en groente?
druif2


groentenPesticiden op groente en fruit in Nederland toegenomen, niet afgenomen De pesticiden die op groente en fruit in Nederland zitten, zijn niet afgenomen, maar toegenomen. We eten dagelijks een pesticide-cocktail: soms worden er op 1 fooditem 42 verschillende pesticiden gevonden. Het staat er niet fraai voor met onze uien, aardbeien, aardappelen en sla. Meer


Pesticiden mijden door biologische voeding

Je kunt de consumptie van pesticiden ook zo veel mogelijk mijden door biologisch te eten. Het volgen van een biologisch dieet zou al na een week voor een sterk verminderde blootstelling (afname van 90%) aan pesticiden zorgen. (1, 2) Ook bevatten biologische gewassen tot 60% meer antioxidanten. (3) Dit wordt bevestigd door een publicatie in Annals of Internal Medicine (60-80%), ook meldt men in de publicatie dat de hoeveelheid vitamine A en proteïne echter hoger is in conventionele voeding. (50-80%). (4)


Toen een Zweedse familie volledig overging op biologische voeding verdwenen alle pesticiden vrij snel uit hun lichaam. Het volledige rapport hiervan lees je hier


Of je groente en fruit nu biologisch is of niet, het blijft een goed idee om je producten eerst te wassen. Hoe je dit het effectiefst kunt doen, daarover geeft fitlive.tv geweldig advies.

Was pesticiden af met een zelfgemaakte sprayvloeistof


citroenMeng gewoon een eetlepel citroensap, een kop water en twee eetlepels baking soda. Meng ze goed door elkaar tot de bakingsoda volledig is opgelost en doe het mengsel dan in een spray. Spuit het op fruit of groente en laat het 5-10 minuten zitten, voordat je het eraf spoelt.


azijnwater

Je kunt ook azijn en water gebruiken: je vult de gootsteen met 4 delen water en 1 deel azijn. Dan laat het het product een uur zitten. Even afspoelen en het is klaar om te eten.

 


© 2016, GoedGezond.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Bloemkool, heel gewoon: maar óók een superfood te noemen

Buikvet en 12 dingen die je hierover moet weten

10 Redenen om te stoppen met drinken van light dranken

Dit zijn de krachtige antioxidanten in gember

Als je te moe bent om je aan een gezond dieet te houden

Wat je haar onthult over je biologische leeftijd

Waarom het belangrijk is om het proces van leververvetting tijdig te stoppen

Ingrediënt uit olijfolie blijkt kankercellen te doden met eigen enzymen

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.