Darmflora Natuurlijk gezond (bewezen) Nieuws

Studie: Verbetering van stoelgang door probiotica aanzienlijk groot

Share Button

Stoelgangproblemen -zoals verstopping en een opgezette buik- treffen veel mensen en met name vrouwen. Een grootschalig probiotica-onderzoek heeft aangetoond dat probiotica gebruik deze problemen behoorlijk verbetert.

Verstopping, oncomfortabel gevoel in de buik

Het gaat om de Chr Hansen studie, die gepubliceerd is in het British Journal of Nutrition. In deze studie werd het effect van de Bifidobacterium animalus BB-12 steng op veelvoorkomende stoelgangproblemen onderzocht, bij 1200 deelnemers in de leeftijd van 18-70 jaar. Deze deelnemers waren gezond, maar hadden last van verstopping en ervaarden een oncomfortabel gevoel in de buik.

De studie begon in 2011 en men kreeg een placebo, een streng met 1 biljoen bacteriën of een streng met 10 biljoen bacteriën, via een pil elke ochtend, 4 weken lang.

Aanzienlijke verbetering

Deelnemer die de BB-12 pil namen ervaarden een frequentere stoelgang en een comfortabeler gevoel in de buik. Het verschil met de placebogroep was groot. Er zat niet veel verschil tussen de groep die 1 biljoen strengen inname en die van 10 biljoen.

In de EU zijn nog geen goedgekeurde gezondheidsclaims m.b.t. pro- en prebiotica. Volgens de onderzoekers zouden deze resultaten misschien een verschil kunnen maken.

Bron: journals.cambridge.org

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Deze krachtige ontgifter geeft power aan body, brain, beauty en immuunsysteem. Makkelijk te maken!

Deze voeding geeft langer een vol gevoel zonder extra calorieën

Versnel je stofwisseling (eenvoudig) door deze voeding

Zo gezond is een ei: 9 goede redenen om elke dag een ei te eten

Voortekenen van coeliakie vaak al jaren voor diagnose aanwezig

Hogere magnesium inname: gezondere aderen, lagere kans op alvleesklierkanker: Studies

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.