Gewicht

High Intensity Interval Training verbetert insulinegevoeligheid in lever en vetweefsel

Share Button

High Intensity Interval Training verbetert insulinegevoeligheid in lever en vetweefsel, dit meldt Moleculair Metabolism. HIIT is een effectieve manier om vet te verbranden en is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust.

High intensity interval training effectiever

Doordat je door HIIT herhaaldelijk het cardiovasculaire systeem op gang brengt, is 1 á 2 keer per week 10 tot 20 minuten HIIT effectiever dan bijvoorbeeld 4 keer per week 45 minuten hardlopen of trainen op de crosstrainer. Het effect van HITT is tot 9 keer groter en versnelt de productie van groeihormonen.

Moleculair Metabolism publiceerde onlangs een uitgebreid artikel waarin staat beschreven hoe high intensity interval training insulinegevoeligheid in lever en vetweefsel verbetert.

HIIT verlaagt glucosespiegel en conditie van lever en vetweefsel

Highlights van deze studie

  • Highintensity interval training verbetert de totale glucose homeostase van het lichaam en verbetert de trainingscapaciteit
  • HIIT verbetert insulinegevoeligheid in lever en vetweefsel ongeacht lichaamsgewicht en vetpercentage

Abstract van de studie

Uithoudingstraining vermindert de insulineweerstand, ontsteking van het vetweefsel en ook de conditie van een non-alcoholic vette lever. De verbetering van een vette lever wordt vaak in verband gebracht met gewichtsverlies. Recente studies hebben aangegeven dat HIIT de glucusespiegel verlaagt bij mensen met diabetes 2, onafhankelijk van gewichtsverlies. Intense training activeert de sleutelenzymen die het vetzuurmetabolisme, het vetgehalte in de lever, ontsteking van het vetweefsel en insulinegevoeligheid reguleren.

HIIT verlaagde de glucosespiegel en verhoogde de trainingscapaciteit, voedselinname, basale activiveit spiegel, verbranding van koolhydraten, en insulinegevoeligheid in vetweefsel en lever. Deze veranderingen vonden plaats ongeacht gewichtsverlies.

In deze 6 weken durende studie werden de effecten van HIIT bestudeerd bij obese muizen.

Bron: Moleculair Metabolism

Een andere recente studie liet zien dat HIIT in combinatie met het Mediterraan dieet de glycemische parameters verbetert bij obese mensen en dat mensen met insulineweerstand het meest profiteren van HIIT

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Rijst maakt niet dik (integendeel!) als je deze truc gebruikt

Bieten: vol antioxidanten. Ontgiftigen en verbeteren humeur en alertheid !

Buikklachten, vermoeidheid: denk eens aan deze mogelijke oorzaak (vooral bij kinderen)

De kracht van vasten: intermittent fasting, de methode die elk dieet verslaat

Kardemom verlaagt te hoge triglyceriden waarden

6x Verrassende voeding om beter te slapen

Top voeding om vitamine B12 aan te vullen

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.