Nieuws

De trends in voeding en gezondheid 2015

Share Button

Wat zijn de verwachte trends op gebied van gezondheid en voeding voor 2015?

Ze komen kortgezegd hierop neer: nog meer bewustwording, een kritischere houding en verdieping van kennis wat betreft de rol die voeding speelt bij onze gezondheid. Trends is in dit geval wellicht een onjuist gekozen woord, aangezien onderstaande ontwikkelingen al een poosje bezig zijn, en ook doorgaan in 2015 (geen eendagsvliegen dus!) .

Mensen kiezen voeding ter verbetering van de gezondheid

keuze

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de rol die voeding speelt in het behoud en verbeteren van gezondheid. Dieetstrategieën en -trends raken wat meer verouderd, omdat het sowieso meer gaat om gezond eten in het algemeen. Hiermee ligt het bereiken van een gezond gewicht ook eerder voor de hand.

Al een tijdje zijn mensen zich hiervan bewuster en zijn ultra-geïnformeerd over het maken van de juiste individuele keuzes op dit gebied. De toekomst op voedingsgebied is gebaseerd op brandstof voor lichaamscellen en metabolisme.

org

Dus neemt de interesse voor voedingssoorten en welke effecten deze hebben op gewicht, energie en fitheid nog meer toe in 2015 en verkeerde aannames over wat we ‘moeten’ eten verliezen nog meer aan invloed. Men wil bewuste keuzes maken voor de langere termijn en kiest minder voor rages.

De hoeveelheid gezonde eters groeit en voeding die gebaseerd is op de best mogelijke keuzes, wordt weloverwogen en selectief gekozen. Deze groep ontwikkelt zichzelf op voedingsgebied. Anderzijds blijft een groep mensen die niet voorbij gedateerde ideologieën gaan. Bezorgdheid om puur water, pure voeding, GMO’s en de manier waarop de voedingsindustrie met voeding omgaat, bindt mensen samen.

Men spreekt zich uit tegen giffen in de voeding

ass

Ook groeit het aantal mensen dat eensgezind giftige additieven in voedsel afwijst. Terwijl de bewijzen van de schadelijke effecten van deze stoffen (kleur- en smaakstoffen, fructosesiroop, gehydrogeneerde oliën, GMO’s, kunstmatige zoetstoffen, pesticiden en andere schadelijke stoffen) zich opstapelen, verandert tegelijkertijd de manier waarop mensen hier tegenaan kijken.

De bewustwording en betrokkenheid bij wat de voedingsindustrie onze lichamen aandoet was er al, maar dit zorgt voor een nog diepere kloof.

Wat altijd acceptabel is geweest is niet langer acceptabel. Mensen spreken zich erover uit, slikken niet alles meer voor zoete koek. Veel supermarktbezoekers hebben een kritische houding.

De tijd dat consumenten gedachteloos producten in het boodschappenmandje gooien raakt voorbij. De interesse voor natuurlijke voeding, gefermenteerde voeding, non-GMO voeding, superfoods en zuiver water blijft groeien.

Meer weerstand tegen en kritiek op farmaceutische industrie

pillen

De grootste bezorgdheid is waarschijnlijk wel die om vaccins. Er komen steeds meer bewijzen die lijken aan te tonen dat er simpelweg geen veilige vaccins bestaan. Helaas is de kans op ontwikkeling van veiligere vaccins klein, omdat fabrikanten niet bereid zijn de giffen te verwijderen, waarvan ze claimen dat ze noodzakelijk zijn.

Mensen luisteren nu meer dan ooit naar ervaringen en anti-vaccin research die zich als lopend vuur verspreiden. De effectiviteit van vaccins lijkt in veel gevallen verstoken van duidelijke bewijzen.

En hoewel niet iedereen anti is, is er wel een ontwaking en groeit kennis van/en verdieping in de pro’s en contra’s. Wereldwijd bestaan er momenteel miljoenen groepen van ontwikkelde en geïnformeerde mensen die niet meer te stoppen zijn in hun ijver om de gevaren van vaccinaties te ontmaskeren.

Bezorgdheid om medicatie is er ook omdat de schadelijke effecten eveneens steeds meer aan de oppervlakte komen. (pijnstillers zijn killers, medicatie die denkvermogen onomkeerbaar aantast, enzovoort)

Eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de gezondheid

keuze

Het is inmiddels niet meer te verhullen dat chronische ziekten als een epidemie de (Westerse) wereld over gaan, en dat gezondheidszorg duur is. Angst groeit, en we zien dat medici en medicatie wel symptomen onderdrukken, en hoewel ze soms echt een uitkomst kunnen zijn, doen ze nauwelijks meer dan onderdrukking.

Met andere woorden: de beperkingen hiervan worden steeds duidelijker.

Dit is de reden dat men autonomer is gaan handelen en eigen verantwoordelijkheid gaat nemen op het gebied van voeding en beweging. Een mens kan daadwerkelijk een goed denkvermogen behouden en ook een redelijk fit lichaam, ongeacht leeftijd.

Meer gewenning hieraan en de behoefte aan kennisverdieping op dit gebied zal zich dan ook, naar verwacht, in 2015 voortzetten.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Etherische olie Lemongrass: antibacterieel, natuurlijke pijnstiller en meer (deel 2)

10 Huismiddeltjes die echt werken

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

Gezonde voeding ook voor gezonde longen, en ter preventie van COPD

De 5 beste vervangers voor tafelzout

Mononatriumglutamaat -E621- update: MSG genotoxisch (studie) en MSG product geband

Insomnia leidt tot abnormaliteiten van witte stof in brein

Blauwe bessen: nog gezonder dan je dacht -studie

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.