Nieuws

Hoe cannabis kankercellen verzwakt (zie beelden)

Share Button

 

Dat cannabis kankercellen verzwakt, is niet zomaar een ongefundeerde bewering. In de beelden in onderstaande video is te zien, hoe cannabis olie kankercellen doodt, terwijl de gezonde cellen met rust gelaten worden, dankzij het actieve ingrediënt THC. Biologe dr. Sanchez legt uit hoe dit gebeurt. Anno 2014 zijn er veel studies die deze werking bevestigen.

Medisch gebruik van cannabis heeft een lange geschiedenis. De plant wordt genoemde in Chinese medische teksten, meer dan 3000 jaar geleden. Het werd gebruikt om allerlei aandoeningen te behandelen: depressie, tetanus, malaria, reuma, beriberi. Ook in de middeleeuwen werd het gebruikt, maar dan extern zoals bij aandoeningen van spieren en pezen.

Rond 1750 werd cannabi genoemd als behandeling van gonorroe en angina. Het werd ook gebruikt bij maag- en darmproblemen, cholera, epilepsie, bronchitis, hoest en astma. In Amerika en Europa werden marihuana extracten verkocht als kalmerend middel en pijnstiller.

In de vroege 20e eeuw werd melding gemaakt van de verschillende effecten van de extracten, die afhankelijk waren van de herkomst, bereiding, en versheid. Er kwamen andere medicijnen beschikbaar die makkelijker in gebruik waren.

De doeltreffendheid waarmee cannabis kankercellen doodt, wordt al sinds 1974 aangetoond. In 1974 schreef The Washington Post over een studie waaruit bleek dat THC ‘de groei van longkanker, borstkanker en leukemie in muizen afremde, en hun leven met 36% verlengde.’

In 1998 verscheen er een andere studie, van Madrid’s Complutense University, die aannemelijk maakte dat THC kankercellen kan doden. Anders dan bij chemotherapie, worden alleen de kankercellen aangevallen, en niet de gezonde.

Anno 2014 is hier veel meer over bekend:

7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is

En nog meer studies (12) die aantonen dat cannabis effectief werkt bij kanker

Verder bewijs: cannabis remt tumorgroei

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Top 10 beste en verkoelende zomerdrankjes !

Om tekenen van huidveroudering te bestrijden is dure crème niet nodig

Gastblog sportcoach: 5 Belangrijkste inzichten van cursisten tijdens gewichtsverliesprogramma

Waarom hennepzaad een v/d krachtigste voedingsbronnen is

Nierstenen natuurlijk behandelen: stof uit citrusfruit maakt einde aan nierstenen (nieuwe studie)

Andere hersenverbindingen doen mannen en vrouwen emoties anders verwerken

Dit is de top 5 probiotica voor een gezond en scherp brein

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.