Tips

Zo ga je gelukkig en slank het nieuwe jaar in

Share Button

Vandaag hebben we weer een gastblog, geschreven door Anita- voedingskundige bij Jasper Alblas, de man die zich op enthousiaste en kundige wijze inzet om mensen met een suboptimale gezondheid of overgewicht weer gezond en op het juiste gewicht te krijgen. Welke tips geeft Anita om gelukkig en slank het nieuwe jaar in te gaan?

winter

Iedereen wil gelukkig zijn. Iedereen wil slank zijn. Zijn dit ook dingen die jij wil bereiken in 2016? Hier lees je hoe dat kan.

Drink smoothies

smoot

Smoothies, in allerlei vormen en maten, zijn lekker en gezond. Combineer de apartste ingrediënten met elkaar en er komt een lekkere mix uit voort. Het maken van een smoothie is een lekkere en makkelijke manier om veel vitamines binnen te krijgen. Verwerk veel verse groente, fruit en
kruiden in je smoothies. Een smoothie is niet alleen gezond, maar hij vult ook de maag omdat groente en  fruit veel vezels bevatten.

Daardoor zul je minder snel naar een ongezonde hap grijpen. Daarnaast maken
smoothies je gelukkig, vanwege de heerlijke smaak en de boost aan vitamines en mineralen die ze je lichaam geven. Je krijgt er direct energie van en ze laten je huid stralen. Drink er elke ochtend 1 om de dag goed gezond van start te gaan.

Omring je met positieve mensen

vrouwen

Door om te gaan met mensen die positief in het leven staan, ga je dit overnemen.
Daar word je niet alleen gelukkiger van, maar positieve mensen moedigen je ook aan in het bereiken van je doelen. Dat motiveert je om deze doelen te halen en geeft je vertrouwen in jezelf. Daardoor krijg je meer voor elkaar en word je trotser op jezelf. Omgaan met positieve mensen heeft dus invloed op je geluksgevoel en op je doelen, zoals bijvoorbeeld afslanken, wat makkelijker wordt als je goed in je vel zit.

Zet kleine stapjes richting je doelen

enjoy

Veel mensen verwachten teveel van zichzelf. Misschien wil je komend jaar tien kilo afslanken. Als je dit in vijf weken wil bereiken, dan zal het geen haalbaar doel zijn en ga je jezelf waarschijnlijk teleurstellen. Als je een doel hebt, is het uiteraard verleidelijk om dit bij voorkeur in één dag te
willen halen. Wees echter ook blij met kleine vooruitgang. Ieder stapje voorwaarts telt.

Beloon jezelf ook als je een stap vooruit bent gekomen. Ben je een halve kilo afgevallen? Koop dan bijvoorbeeld een mooi boek voor jezelf. Zo ga je jezelf meer waarderen, word je gemotiveerder om je doelen te halen en zie je je inspanningen niet meer als een gevecht, maar als een leuke, interessante uitdaging.

Plan leuke dingen

wandelen

Zorg ervoor dat je je ergens op kan verheugen. Dit maakt je een vrolijker mens.
Boek die vakantie of dat dagje sauna, stel het niet altijd uit naar ‘ooit’. Als je regelmatig leuke
dingen doet en je je kunt verheugen op iets, zal het makkelijker zijn om die chocoladereep te laten staan. Je hebt namelijk al andere beloningen in het verschiet, dus hoef je minder kracht op te brengen om deze te weerstaan.


jaJasper Alblas​ heeft al veel gepubliceerd over snel, maar gezond afvallen en deelt met regelmaat nuttige tips op zijn website.


 

Vond je dit artikel informatief?

Deel deze informatie, via onderstaande button(s) !

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

7 Handige gebruiken van Tea Tree oil

Buikvet en 12 dingen die je hierover moet weten

lekkerste koffie

Voor de lekkerste koffie gebruik je.. bevroren koffiebonen

Epsom zout: makkelijke manier om magnesiumboost te krijgen

Energie herstellen: Wanneer is het de hoogste tijd om je lever te reinigen?

Alle bewezen medicinale effecten van kaneel op een rij

Grootschalige studie: koolhydraten zijn het probleem, niet de vetten

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.