Darmflora Natuurlijk gezond (bewezen) Tips

Deze smoothies helen een lekkende darm

Share Button

Een lekkende darm heeft een impact op de gezondheid en kan leiden tot voedselovergevoeligheden, prikkelbare darm, auto immuunziekte en ontstekingsissues van de huid, zoals acne. Deze smoothies ondersteunen het herstel van de darmwand en prikkelen aangenaam de smaakpapillen.

lek

Het lekkende darm syndroom is een aandoening waar een groeiend aantal mensen mee worstelt. Veel mensen weten het niet eens. Door de naam zou je kunnen denken dat de aandoening alleen impact heeft op het spijsverteringssysteem. In werkelijkheid kan een lekkende darm tot veel andere gezondheidsproblemen leiden. Het syndroom kan de oorzaak zijn van voedselallergieën, te laag energieniveau, gewrichtspijn, schildklierproblemen, auto immuunziekten en een trage stofwisseling. Gelukkig is een lekkende darm omkeerbaar.


Een lekkende darm, wat is het en hoe genees je het?


Terwijl je bezig bent met helende nutriënten voor de lekkende darm, let dan op bepaalde additieven. Additieven die veel in bewerkte voeding zitten richten veel aan. Ze schaden de darmwand, leiden tot een lekkende darm en vervolgens tot auto immuunziekten zoals o.a. multiple sclerose, dit meldt een nieuwe publicatie in Autoimmunity Reviews.

Deze 7 additieven leiden tot lekkende darm en zo tot auto immuunziektenOnderstaande ingrediënten gooi je in de blender, totdat je smoothie mooi glad is. Het kost nauwelijks inspanning en je zult verbaasd zijn over hoe krachtig deze dranken voor je darmen zijn. De smoothies bevat meer nutriënten dan je gemiddelde maaltijd.

Mocht je bang zijn dat de smoothie niet genoeg vult, dan kun je chiazaad of gebroken lijnzaad toevoegen. Samen met een schep proteïnepoeder zal je urenlang verzadigd zijn. Neem het liefst collageen proteïne poeder van goede kwaliteit (bijvoorbeeld van Great Lakes); collageen herstelt de darmwand enorm goed (en je huid zal er wel bij varen).  Het is helemaal uitgekiend, om een schep probioticapoeder toe te voegen.Smoothie 1, groen en romig

sm3

De nutriëntrijke avocado geeft het een romige textuur en boost gelijktijdig de opname van gezonde vetten. Een mix van honing en rijpe banaan maakt de smoothie natuurlijk zoet. De groene bladgroenten, boerenkool en spinazie, voegt een portie vitaminen toe, vooral vitamine K en A. Niet alleen zullen je darmen blij mee zijn, maar je huid ook!

Dit recept is voor 4 smoothies

 • halve tot een volle kop volvette kokos- of amandelmelk
 • 2 koppen spinazie
 • halve avocado
 • 2 bananen
 • 1 theelepel geraspte gember
 • halve eetlepel chia- of lijnzaad
 • halve eetlepel bijenpollen
 • 1 eetlepel hennepzaad
 • 2 eetlepels collageen proteïnepoeder

Ook de volgende twee smoothies zijn nutriëntrijk en ondersteunen de heling van de darmwand. Deze bevatten ook donkere bladgroenten, avocado en ontstekingsremmende ingrediënten zoals gember. Net als de bovenste smoothie kan je proteïnepoeder toevoegen voor een extra verzadigingsgevoel, en probioticapoeder voor een gezonde darmboost.


Smoothie 2, paars en verfrissend (lichtzoet)

smoothie1

De bananen en avocado geven het een volle en romige textuur

 • halve kop kokos- of amandelmelk
 • 2 koppen rode kool
 • 1 banaan
 • 1 kop blauwe bessen
 • 1 halve avocado
 • Kwart eetlepel probiotica, 2 eetlepels proteïnepoeder


Smoothie 3, groen en fris

smoot

 • 2 komkommers
 • 1 groene appel
 • 1 citroen
 • Stukje gemberwortel
 • Kop boerenkool of kop spinazie
 • Kruiden: basilicum, mint, peterselie, venkel (wat je wilt)
 • Collageenpoeder: 2 eetlepels
 • Kwart theelepel probioticapoeder

Smoothie 4, ontstekingsremmend

smoothiemango

 • 1 kop gesneden mango (uit de diepvries)
 • Halve banaan
 • 1.5 kop kokosmelk of rauwe biologische melk
 • 1 eetlepel chiazaad
 • 1 theelepel kokosolie
 • 1 theelepel gelatine van grasgevoerde dieren
 • Halve theelepel kaneel
 • Halve theelepel gember
 • Halve theelepel kurkuma
 • Eventueel: 4 druppels vloeibare stevia

Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Sauna: gezondheidsvoordelen en risico’s

Hoe gezond eten je leven kan beïnvloeden

20 Redenen van een opgeblazen buik en wat je eraan kan doen

De 5 beste vervangers voor tafelzout

Frisdrank en bewerkte voeding weer onomstotelijk gelinkt aan schadelijke chemicaliën

Wat je moet weten over de rol van gluten en lekkende darm bij o.a. Multiple Sclerose

Nog een onderzoek: chilipepers stimuleren stofwisseling en vetverbranding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.