Kruiden-planten Natuurlijk gezond (bewezen)

Caffè Latte is lekker, maar (powerdrankje) Kurkuma Latte is nog beter !

Of maak een heerlijke kurkuma latte
Share Button

Caffè Latte, een kop koffie verkeerd op zijn Italiaans, is heerlijk op zijn tijd. Maar probeer ook eens deze Kurkuma Latte, een drank bij uitstek voor de herfst! Deze schuimende smaaksensatie verwarmt, en is gevuld met tal van gezonde voordelen! Drink het, en je ervaart stukken meer energie, een fijne nachtrust en een prima spijsvertering.

Kurkuma Latte, lekker en gezond

De voordelen van de overige ingrediënten zijn ook niet mis, dus je hebt nu een echt powerdrankje gemaakt. Zeker met de winter in aantocht, is deze heilzame en verwarmende Latte het slimste om te drinken. Op deze blog is veel te vinden over de vele bewezen gezondheidsvoordelen van gember, kurkuma en kaneel.

Een kleine greep wat betreft kurkuma:

Kurkuma versterkt het immuunsysteem en heeft een antiviraal effect

Tegen verkoudheid en hoesten

De warme kurkuma drank is een traditionele remedie tegen hoesten, verkoudheid en andere aandoeningen van het ademhalingssysteem. Kurkuma zorgt van een toegenomen slijmproductie. Dit lijkt misschien vervelend, maar is noodzakelijk om op een natuurlijke manier van schadelijke microben af te komen. En dit lukt, want slijm is dunner geworden. Een kop warme kurkuma melk voor het slapen gaan, zorgt dat je hoest gesust is en je een goede nachtrust tegemoet kan zien.

Lekker slapen

En ook als je niet verkouden bent is de melk een heerlijke drank om op te slapen. In amandelmelk zit tryptofaan en dit aminozuur zorgt voor een toename van serotonine. En we weten dat serotonine bevorderlijk is voor een ontspannen stemming en goede slaap. De tryptofaan blijft ongemoeid en maakt het beschikbaar voor de aanmaak van serotonine. Dit maakt Kurkuma Melk een betere slaapremedie dan gewone warme melk!

Auto immuunziekten

Auto immuunziekten komen doordat ons immuunsysteem niet naar behoren werkt. Het immuunsysteem moet beschermen, maar als dit systeem de eigen weefsels en organen aanvalt dan gaat er iets goed mis. Dit is het geval met ziekten zoals onder andere lupus, scleroderma, psoriasis en reumatoïde artritis. Behandeling bestaat meestal uit het onderdrukken van symptomen. Kurkuma scoort hier hoog, vooral als het gaat om aandoeningen van het spijsverteringssysteem, de huid en gewrichten.

Kurkuma Latte is reinigend voor lever, bloed, darmen en huid

Darmen

Met kurkuma pak je in een keer bijna alle spijsverteringsproblemen: het verbetert de stoelgang en vertering, en vermindert gasvorming, opgeblazenheid van de buik en brandend maagzuur. De Latte zorgt voor een betere toevoer van gal, en dit bevordert de vertering van vetten. Een kop per dag is al genoeg.

Lever

Kurkuma melk is een uitstekende levertonic die levercirrose en een vette lever niet alleen voorkomt, maar zelfs omkeert. De lever is een drukke duizendpoot en werkt 24/7 om het lichaam te reinigen van chemische additieven, medicijnen en andere giffen. Mocht er galobstructie zijn, dan wordt dit probleem ook aangepakt.

Bloed

En mede doordat de goudkleurige drank de lever en de darmen reinigt, reinigt het ook het bloed. Ook het bloed moet dealen met gif- en afvalstoffen, dus kan het wel wat ondersteuning gebruiken. Gif- en afvalstoffen zijn onderliggende oorzaken van veel huidaandoeningen en andere ziekten. Een extraatje is het diuretische effect van kurkuma, waardoor je gif- en afvalstoffen ook via de urine kwijtraakt.

Huid

Het kan niet anders of de zuiverende werking op lever en bloed heeft zijn uitwerking op je huid. Je zult het al snel ervaren: de huid wordt gladder, fijne lijntjes verdwijnen, acne vermindert en pigmentvlekken worden lichter. Kurkuma Latte kan ook een geweldige opluchting betekenen als je met eczeem te maken hebt.

Hoofdpijn en artritis

Heerlijke verlichting

Een kop warme melk van dit heilzame kruid doet wonderen bij hoofdpijn. En of de hoofdpijn nu door stress, migraine of verstopte sinussen komt: de drank geeft verlichting.

Ook bij artritis bewijst het geneeskrachtige kruid zichzelf keer op keer in onderzoeken. Kurkuma remt ontstekingen en vermindert pijn.

Zo maak je een kop heerlijk schuimende Kurkuma Latte!

Je kunt natuurlijk ook kokosmelk in plaats van amandelmelk nemen

Voor 1 glas

Benodigdheden

  • 1 kop ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel vers gehakte kurkuma wortel
  • 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
  • Halve theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 heel klein puntje zeezout

Bereiding

  • Verwarm de amandelmelk in een klein sauspannetje op matig vuur, totdat het heel licht suddert (niet koken)
  • Doe de bovenstaande ingrediënten in het pannetje en roer met een spatel totdat alles goed gemengd is.
  • Doe het mengel in de blender (30 seconden), totdat het schuimt

 

En nu genieten van je kop romige, schuimige Kurkuma Latte
Lekker genieten van je kop romige, schuimige Kurkuma Latte

 

 

Je Kurkuma Latte is nu klaar om te drinken!

 

 

 

 

Kurkuma is over het algemeen veilig, maar let op: het kruid werkt bloed verdunnend. Kurkuma combineert niet goed met bloed verdunnende medicijnen.

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

‘Bevat blauwe bessen’

Weleens berkensap geprobeerd om lever en nieren te reinigen?

Volgens studies: honing en kaneel helpt bij PMS, Candida, dip, afvallen en meer

Ouder worden en spierkracht behouden: door 2 simpele voedingsstoffen (studie)

Probiotica uit yoghurt verbeteren geheugen en cognitie significant

Gastblog sportcoach: 5 Belangrijkste inzichten van cursisten tijdens gewichtsverliesprogramma

Kruiden in voeding beïnvloeden emoties

Zo verbeter je leverfunctie in 6 stappen: o.a. reinigende planten en kruiden

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.