Deze 9 simpele drankjes zijn doeltreffend bij hoofdpijn en migraine

Wat ook de oorzaak van hoofdpijn is, het kan slopend zijn en pijnstillers lossen dit niet altijd op. Goed gehydrateerd blijven en specifieke voeding en kruiden kunnen hoofdpijn en migraine niet alleen goed behandelen, maar ook voorkomen.  Bijvoorbeeld door middel van deze drankjes.<!–more–

Drankjes tegen hoofdpijn

Gewoon water
Hoofdpijn krijgt de kans wanneer je gedehydrateerd bent, dus pak regelmatig een glas water om de pijn te verlichten. Water verhoogt de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen. Drink het water warm of op kamertemperatuur.

Cayenne peper in warm water

Capsaïcine in cayenne peper kan de neurotransmitter verdoven, die verantwoordelijk is voor het zenden van pijnimpulsen naar de hersenen. Doe wat cayenne peper in warm water en de pijn verzacht.

Amandelmelk

Amandelen bevatten veel magnesium en andere mineralen, de zeurende hoofdpijn of migraine verlichten. Ze bevatten ook salicine, wat omgezet wordt in salicylzuur (dit is het hoofdbestanddeel van aspirine), dus dit maakt amandelmelk een veilige en natuurlijke pijnstiller. Een handjevol amandelen eten kan ook, maar de melk kan verfrissend en hydraterend zijn.

Boerenwormkruid

Maak thee van boerenwormkruid, door de bladeren in heet water te laten trekken. Voeg eventueel wat amandelmelk of honing toe. Dit verzacht niet alleen de pijn, maar is ook preventief.

Gemberthee

Gember ontspant de bloedvaten en bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen. Daarbij heeft de specerij ontstekingsremmende eigenschappen. En last but not least: het bevat natuurlijke opiaten, die welkom zijn om pijn te verzachten.

Groene groentesap

Groene groentesap doet meer dan je lichaam reinigen en zuiver houden. Alle vitaminen en mineralen, van calcium tot magnesium en vitaminen B, verlichten de symptomen van hoofdpijn en migraine.

Tomatensap

Tomatensap bevat vitaminen en mineralen die je eveneens helpen om van je hoofdpijn te komen, en wanneer je dit in combinatie met wat kruiden doet, geef je de potentie van tomaten een boost. Dit werkt met name goed bij een kater. Kruiden zijn ook een prima manier om druk weg te halen, vooral wanneer deze druk door sinussen komt.

Pepermunt thee

Pepermunt ontspant zenuwen en spiertrekkingen in de darmen die signalen doorgeven aan de hersenen en zo hoofdpijn veroorzaken. Darmen hebben een grote invloed op de hersenen.

Vloeibare visolie

Vanwege de omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend zijn, vermindert druk in de vaten van de hersenen. Het verlaagt de bloeddruk en reguleert het hartritme.