Nieuws Voeding

Deze -nieuwe- appels bevatten 10-25x meer antioxidanten

Share Button

De ene appel is de andere niet. Wist je dat sommige nieuwe appelsoorten 10-25x zoveel ontstekingsremmende antioxidanten bevatten dan de oudere soorten? Of dat de suikerinhoud van sommige oudere appels met 80% is toegenomen? Het is dan maar goed dat je weet welke soort je het beste kiest, het maakt een groot nutritioneel verschil.

Sommige appels bevatten veel meer antioxidanten, andere meer suiker

redlove2
De nieuwe appel als ontstekingremmer en bloedsuikerspiegel-regulator

Sommige soorten bevatten de dubbel zo veel antioxidanten als andere. De suikerinhoud van sommige appelsoorten is met 80% toegenomen, bij het streven naar de ultieme zoetheid. Dit betekent dat sommige appels voor 1/5 uit puur suiker bestaan. Dit maakt ze bijna 2x zo zoet als cola.

International Journal of Preventive Medicine (1) publiceerde in 2011 een studie, die de impact op de gezondheid illustreert van het kiezen van de juiste soort appel. Geheel in het kader van ‘apple a day’ onderzochten ze het effect op de hartgezondheid van 1 Golden Delicious per dag -op een kleine groep mannen met overgewicht. Aan het einde van het 8-weekse onderzoek bleken de mannen hogere LDL- en vetspiegels te hebben, waardoor ze juist een hoger risico op een hartaandoening hadden. De onderzoekers concludeerden dat deze contra-intuïtieve resultaten te wijten waren aan het appelsoort. De Golden Delicious bevatte meer suiker en een lager aantal fenolen; 75% minder polyfenolen dan andere soorten.

10-25x Meer ontstekingsremmende antioxidanten

Gelukkig komen kwekers met nieuwe rode uitziende appels met rood vruchtvlees, die 2x zoveel polyfenolen en 5x zoveel anthocyaninen kunnen bevatten dan hun reguliere bleke broertjes. Kijk naar de nieuwe soorten ‘Redlove’ (2) of de ‘Bloody Ploughman’. De ‘Red Love’ bevat 50 tot 100mg anthocyaninen per 100g versgewicht. Dit is 10 tot 25 maal meer dan in een andere appel. Niet slecht! Anthocyaninen zijn kleurstoffen die vooral voorkomen in rood-blauw fruit en groenten, ze hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Ook reguleren ze de bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier.

De appel is zeer gewild door restaurants vanwege het mooi uitziende rode vruchtvlees. Behalve naar ‘Redlove’ en ‘Bloody Ploughman’ kan je ook uitkijken naar ‘Sangrado’, ‘Redfield’ en ‘Raspberry Ripple’, alle roodvlezige appels die zeer rijk aan anthocyaninen zijn.

Als je geen hoge suikerinhoud wilt kun je de ‘Pink Lady’, ‘Golden Delicious’ en ‘Jonagold’ beter vermijden.


1. www.ijpm.mui.ac.ir
2. www.nieuwsblad.be


Vond je dit artikel informatief?

Deel de informatie -via onderstaande button(s)- !

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Verhoog je serotonine niveau met deze smoothies en ingrediënten

Verlichting bij chronische pijn, wat is beter: warmte of kou?

Goede redenen om rijstwater te bewaren en gebruiken

Directe link gevonden tussen immuunsysteem en brein

Eet jij nog chiazaad?

Groene thee: boost voor hersenfunctie ! Maar let zeker op giffen en metalen

11 slimme ingrediënten voor je zomerdrankje (want: afslankend effect !)

Hoe veelvoorkomende gistsoort symptomen van IBD verergert

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.