Beauty

Haarverlies stopt, nieuwe haren groeien door deze kruidenoliën

Share Button

Elke dag verlies je ongeveer 100 haren. Normaal gesproken groeit er weer nieuw haar aan, maar soms worden de verloren haren helaas niet meer aangevuld. Gelukkig hoef je niet machteloos toe te zien. Er zijn middelen waarvan bewezen is dat ze haarverlies remmen, en zorgen voor nieuwe haargroei. De werking van lavendelolie, pepermuntolie en rozemarijnolie zijn hierin vrij spectaculair.

Haren groeien weer door deze oliën

Lavendel, pepermunt en rozemarijn; nieuwe haargroei binnen 4 weken

Behalve lavendelolie, pepermuntolie en rozemarijnolie zijn er nog meer natuurlijke middelen die haarverlies remmen en haargroei bevorderen. Zie onderaan dit artikel!

De haardos biedt bescherming tegen kou, zonlicht en beschadigingen. Het heeft ook de taak om schadelijke stoffen uit te scheiden, zodat ze uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Natuurlijk spelen haren ook een niet onbelangrijke rol voor het uiterlijk. Bij haarverlies denk je vaak aan veroudering, maar het kan meer directe en indirecte oorzaken hebben. Onder andere stress, voedingstekorten, genen spelen een rol.

Het kan een schokkende ervaring zijn, wanneer je teveel haren in het doucheputje ziet verdwijnen en je ziet hoe je haardos steeds dunner wordt. Gelukkig hoef je niet machteloos toe te zien.

Lavendelolie

Lavendelolie bevat linalyl acetaat, linalool en geraniol. 1 Het is effectief bij vermoeidheid, ontspanning, de groei van cellen, de reproductie van de huid en alopecia areata. Lynalyl acetaat ontspant de zenuwen en als tinctuur heeft linalool een anti-schimmel werking. De olie heeft nog veel meer eigenschappen; lavendelolie kent veel gebruiken.

Toen de etherische olie, de lavendelextracten in verdunde versie, vergeleken werd met jojoba olie en minoxidil bleek de olie een krachtig middel te zijn tegen haarverlies. 2 Hiernaast stimuleerde het nieuwe haargroei. Het betrof een studie op vrouwelijke muizen. De middelen werden 1x per dag op de huid aangebracht, 5x per week voor de duur van 4 weken.

  • In de minoxidil- en lavendeloliegroep was een duidelijk aantal nieuwe haarfollikels zichtbaar. De diepte van de haarfollikels was toegenomen, de opperhuid was dikker en het aantal mastcellen was aanzienlijk afgenomen. De studie maakte duidelijk dat lavendelolie een uitgesproken haargroei-bevorderende werking heeft. Deze tabel maakt het effect van de olie meer dan duidelijk. Bekijk de tabel voor de duidelijke resultaten.

Rozemarijn olie

Rozemarijnolie is ook vergeleken met minoxidil (2%). 3 Bij androgene alopecia wordt meestal minoxidil voorgeschreven, een werkzaam middel bij deze aandoening. Rozemarijnolie verbetert de micro capillaire perfusie. Patiënten met androgene alopecia pasten minoxidil of rozemarijn olie toe, voor de duur van 6 maanden. De effectiviteit en veiligheid werd elke drie maanden geëvalueerd.

  • Na 3 en 6 maanden bleken beide middelen dezelfde resultaten te halen qua aantal haren, droogte/vetheid en roos. Jeuk aan de hoofdhuid kwam echter bij de rozemarijngroep niet voor, in tegenstelling tot de minoxidilgroep.

Pepermuntolie

Olie van de muntplant maakt haren glanzender, sterker en voller. 4 De olie werd hier eveneens vergeleken met minoxidil en jojoba olie. Een oplossing van 3% pepermuntolie maakte het haar niet zomaar dikker, maar “heel dik en lang”, bij muizen. De olie faciliteerde haargroei door een goede doorbloeding van de dermale papilla te bevorderen. Dermale papilla spelen een directe rol bij het gezond houden van de haarfollikels. ( meer info)

  • Het aanbrengen voor een korte periode van 4 weken zorgde voor toegenomen kracht van de haarschacht. De olie gaf geen bijwerkingen en was niet giftig. Pepermuntolie was superieur aan jojoba olie en minoxidil. Kijk hier voor de tabellen

 

Foto: Alex Holyoake/Unsplash

Deze 13 natuurlijke middelen doen haren sneller groeien

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Training spiermassa op oudere leeftijd loont, ook voor hartpatiënten

Ongezond eten vs drugs, alcohol en tabak

Bloemkool, heel gewoon: maar óók een superfood te noemen

Sauna: gezondheidsvoordelen en risico’s

9 Beste natuurlijke remedies tegen een vette lever

Voeding met fructose saboteert hersenen, en herstel na hersenletsel

Verbranding van lichaamsvet: verandering van eettijden maakt verschil

Slechts 32 min. high intensity krachttraining: naverbranding van ruim 400 cal. !

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.