Nieuws

Deze keukenkruiden behandelen diabetes mogelijk net zo goed als medicatie (studie)

Share Button

Kruiden kunnen een alternatieve manier zijn om glucose in balans te houden- Voedingswetenschappers hebben ontdekt dat een aantal kruiden die vrijwel iedereen in het keukenkastje heeft staan, mogelijk de potentie hebben om diabetes 2 te behandelen en wel op dezelfde manier als de huidige voorgeschreven medicatie dit doet.

Deze bevindingen van Elvira de Mejia, professor Food Science en Human Nutrition (University of Illinois at Urbana-Champaign) werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Sommigen mensen houden diabetes 2 onder controle door verandering van voeding en meer lichaamsbeweging, anderen gebruiken medicatie om de glucose in balans te houden. Niet iedereen lukt het om veranderingen in levensstijl aan te brengen, terwijl dit wel wenselijk is voor diabetes patiënten.

Rozemarijn, oregano en marjolein

Aan de hand van eerdere studies die aantoonden dat kruiden een alternatieve, natuurlijke manier bieden om diabetes 2 te behandelen, onderzochten professor de Meija en haar team dit verder en namen ze de eigenschappen van de kruiden rozemarijn, oregano en marjoraan onder de loep. Onderzocht werden: Griekse oregano (Origanum vulgare), marjolein (Origanum majorana), rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en Mexicaanse oregano (Lippia graveolens).

Ze onderzochten commerciële gedroogde kruiden en gekweekte kruiden uit de kas op hun capaciteit om de activiteit van 2 enzymen te remmen: DPP-IV (ook wel  DPP-4 genoemd) en PTP1B. DPP-IV speelt een rol in de insulinesecretie en PTP1B is betrokken bij insulinesignalering. Deze enzymen zijn het doelwit van medicatie die  diabetes onder controle moet houden.

De kruiden die gekweekt waren in de kas bleken meer polyfenolen en flavonoïden te bevatten dan de commerciële gedroogde kruiden.  Ook bleek dat de rozemarijn, Mexicaanse oregano en marjolein (uit de kas) de beste remmers van DPP-IV zijn. Extracten van de commerciële gedroogde kruiden bleken daarentegen de beste remmers van PTP1B te zijn. Verdere analyse onthulde een serie van bestanddelen die bijdragen tot deze remmende effecten.

In januari 2014 publiceerde Medical News Today een studie naar Chinese kruiden bij diabetes 2: Chinese herbal medicines may halt progress of type 2 diabetes.

Bron: Medical News Today

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

Lavendelolie: 18 goede redenen om het in huis te hebben

Studie: transvetten – en niet de verzadigde- verhogen kans op coronaire ziekten

Voeding met een lage glykemische index is de beste tegen depressie

Levertraanolie: wat zit erin, en wat zijn de voor- en nadelen?

Zuivel verbetert leverfunctie en vermindert ontsteking vrijwel direct -studie

Tomatenextract leidt tot dood van kankercellen bij maagkanker

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.