Tips

Probeer bij slaapproblemen deze rijst eens

Share Button

 

Slecht slapen, het is een veelvoorkomend probleem. Wanneer gebrek aan goede slaap chronisch is, kan het je leven aardig in de war sturen. De gevolgen zijn niet fijn: we worden er ouder, dikker en zwakker door. De gevolgen zijn ook nadelig voor de hersenfunctie.  

slaap2

Supermarkt

Maar er is toch wat goed nieuws te melden: een natuurlijk middel om beter te slapen vind je in de supermarkt. De volgende keer als je boodschappen gaat doen, neem dan eens een pak jasmijn rijst mee.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Sidney helpt het je om beter te slapen.

Serotonine en tryptofaan

De van oorsprong Thaise rijst heeft een nootachtige, zachte smaak en ook een hoge glycemische index (GI). Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel snel na het eten van de rijst. De hoge GI geeft een tryptofaan- en serotonine boost, waardoor je slaperig en moe wordt.

Waarom jasmijn rijst ?
De onderzoekers vergeleken het effect van jasmijn rijst en long grain rijstsoorten op de slaap. Twee groepen met gezonde mannen zonder slaapproblemen krijgen rijst met groenten en tomatenpuree.

De mannen uit de groep van jasmijn rijst vielen gemiddeld binnen 9 minuten in slaap, terwijl de eters van long grain rijst hier meer dan 15 minuten voor nodig had.

Uit de resultaten bleek ook dat 4 uur voor bedtijd de ideale tijd was om te profiteren van het slaapverwekkende effect.

Bron: wwwsydney.edu.au

* Naschrift. Elk voordeel heeft ook zijn nadeel: voeding met een hoge glycemische index kan hormonale schommelingen uitlokken.

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Deze knoflook-honing tonic vitaliseert en versterkt

Regeneratie van het lichaam: deze voeding herstelt !

Push ups en sit ups onmisbaar voor lang & gezond leven

Waardevolle tips van ex-kankerpatiënte die reguliere behandeling weigerde

Andere hersenverbindingen doen mannen en vrouwen emoties anders verwerken

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.