Anti-Aging Tips

Onderzoek: Aloë Vera draait klok terug bij verouderde huid ! Eén theelepel p.d.: sterkere en veerkrachtigere collageenvezels

Share Button

aloe

Specialisten weten allang dat Aloë Vera de unieke eigenschap heeft dat het celvernieuwing stimuleert. Bijzonder uniek: Aloë Vera draait zelfs de klok terug bij huidveroudering, doordat het collageenvezels sterker en elastischer maakt.

Aloë Vera draait klok terug bij verouderde huid

In dit artikel:

    • Genezing van huidaandoeningen door Aloë Vera
    • Aloë Vera draait ook de klok terug waar het om onze verouderde huid gaat !
    • Sterkere en veerkrachtigere collageenvezels en een strakkere, jongere en stevigere huid !
    • Aloë Vera heeft enorme vochtbindende eigenschappen
    • Sterk penetrerende werking
  • Verbluffende resultaten door orale inname Aloë Vera: meer elasticiteit, meer stevigheid van de huid

Aloë al duizenden jaren gebruikt

De oude Egyptenaren noemden Aloë Vera ‘de plant van immoraliteit’. Het werd gebruikt om te zorgen dat de geest van een overleden farao gezond bleef. In Afrika hing men eeuwen geleden de plant aan de deur om boze geesten op afstand te houden.

De eerste ‘documentaire’ die over Aloë Vera gaat, is in een steen gegraveerd en bevindt zich in een Egyptische tombe. Deze gravering is circa 3500 jaar oud. De eerste medische verhandeling over de plant en zijn heilzame eigenschappen staat beschreven in de “Papyrus Ebers”.

Sinds Aloë Vera ontdekt werd, duizenden jaren geleden, werd het succesvol gebruikt voor allerlei therapeutische doeleinden. Alle grote beschavingen kenden de heilzame eigenschappen van Aloë Vera: de Perzen, Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Ook in Afrika en Azië wordt al sinds oudsher gebruikt gemaakt van de plant. Toen Alexander de Grote geraakt werd door een peil, genas hij doordat een priester Aloë Vera op zijn wond smeerde.

Aloë groeit in veel gebieden: Noord-/Oost-/Zuid-Afrika, India, China, rond de Middellandse Zee en Rode Zee en op de eilanden in de Indische Oceaan. In Texas, Mexico, Arizona en Californië zijn grote plantages. De eerste commerciële Aloë Vera plantage werd in 1912 opgericht in Florida.

Er zijn 250 soorten Aloë. De belangrijkste zijn:

  •  Aloë Africana. Vóór Aloë Vera, was dit de meest gewilde soort.
  • Aloë Socotrina. Afkomstig uit Zuid Jemen. Arabische kooplui geloofden dat het een magische plant was.
  • Aloë Vera (Aloe Barbadensis Miller). Er is een groene en een blauwe soort.
  • Aloe ferox. Deze wordt het meest gebruikt in het Verre Oosten. Chinezen, Japanners en Taiwanezen eten dit noemen de plant: ‘dagelijkse portie gezondheid’. Het wordt zowel rauw als gekookt gegeten.
  • Aloe Arborescens. Deze groeit in Russische woestijngebieden. Russische wetenschappers doen nog altijd onderzoeken met het plantje.

Genezing van huidaandoeningen door Aloë Vera

Aloë Vera bevordert de genezing van veel huidaandoeningen zoals psoriasis, herpes en seborrhea. Aloë Vera herstelt ook de huid die door de zon verbrand (en dus beschadigd) is. Onder andere Mayo Clinic en Memorial Sloan-Kettering Cancer Center hebben hiernaar onderzoek gedaan. Onderzoeken die naar Aloë Vera als anti-ontstekingsmiddel gedaan werden en naar de rol van Aloë Vera bij hormonale disbalans zijn veelbelovend.

Maar Aloë Vera draait ook de klok terug waar het om onze verouderde huid gaat !

Volgens een studie van dr/prof. Ivan E. Danhof die voor zijn pensioen verbonden was aan de University ligt de sleutel net onder de collageenlaag van de huid. Het netwerk van collageen en proteïnevezels ondersteunt het huidoppervlak en helpt aders en weefsels herstellen. Zonlicht en intrinsieke veroudering verzwakken deze ondersteuning geleidelijk aan, waardoor de huid gaat zakken en er plooien en lijnen ontstaan. Danhof toonde met zijn onderzoek aan, dat Aloë Vera extract de fibroblastcellen die collageen aanmaken een enorme boost geeft. De fibroblastcellen reproduceren cellen 6 tot 8 keer sneller dan normaal !

Het resultaat is: sterkere en veerkrachtigere collageenvezels en een strakkere, jongere en stevigere huid !

Aloë Vera heeft enorme vochtbindende eigenschappen

Behalve deze celvernieuwing, hebben de polysacchariden in Aloë Vera enorme vochtbindende eigenschappen. Volgens Danhof reorganiseren de polysaccharides de cellen die gelegen zijn in de opperhuid, wat de beschermingslaag van de huid herstelt en steviger maakt. Bij het ouder worden, worden deze cellen losser en hierdoor raakt de huid makkelijk vocht kwijt, huidcellen rijpen niet naar behoren, bacteriën en dergelijke kunnen binnendringen. Een droge, schrale en ouder wordende huid is het gevolg. Doordat de epidermale cellen weer dichter worden herstelt de huid barrière en oogt de huid jonger.

Herstel bij beschadigde huid

Aloë Vera is heel effectief bij brandwonden en verbranding door zon, vanwege de bochtbindende werking. Aloë wordt gebruikt in brandwondencentra in Texas, Californië en in sommige Canadese ziekenhuizen. Aloë Vera is ook bekend om de kalmerende én helende eigenschappen bij beschadigde huid. Een zonverbrande huid is een beschadigde huid en dit is niet te bagatelliseren, omdat er schade ontstaan is aan cellen en DNA.  Gelukkig is er dan Aloë Vera . Aloë wordt gebruikt in brandwondencentra in Texas, Californië en in sommige Canadese ziekenhuizen. Maar ook snijwonden, krassen, insectenbeten worden direct verzacht door een dikke laag Aloë Vera gel. De gel vermindert en kalmeert ook de huidontstekingen, irritaties, puisten en pukkels die bij acne voorkomen

Sterk penetrerende werking

De penetrerende werking van Aloë Vera bewees dr. Danhof ook in een andere studie: de gel bleek de huid bijna 4x sneller te penetreren dan water. Dat is interessant, want Aloë Vera gel bestaat voor 99.5% uit water. De andere 0.5% moet wel super penetrerende eigenschappen bezitten. Dit maakt Aloë Vera tot een ideale basis voor een huidmasker.

Verbluffende resultaten door orale inname Aloë Vera: meer elasticiteit, meer stevigheid van de huid

In 2009 werd een Aloë Vera/huidverouderingsstudie gepubliceerd in Journal Annals of Dermatology, deelnemers waren 45+ vrouwen. Zij werden in twee groepen ingedeeld: een groep kreeg een Aloë Vera gel supplement, lage dosis (1200 mg), de andere groep kreeg de hoge dosis (3600 mg). De supplementen werden 90 dagen in genomen en de resultaten waren verbluffend:

‘Na orale inname van Aloë gel was er aanzienlijke verbetering in rimpels te zien bij beide groepen, alsmede een verbeterde elasticiteit van de gezichtshuid in de groep van de lage dosis. Aloë Vera verbetert rimpels en elasticiteit significant bij een verouderde huid.’

De lage dosis is dus volgens de studie beter dan de hoge dosis. Minder is soms meer. 12oo Mg is slechts een kwart theelepel. 3600 Mg is een theelepel.

Hoe maak je zelf Aloë Vera gel ?

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Versnel je stofwisseling (eenvoudig) door deze voeding

Sneaky naamsverandering fructose siroop

Waarom je bij Intermittent Fasting wel lichaamsvet verbrandt en koolhydraatverslaving kwijtraakt

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.